Lisa (BLACKPINK) richt eigen agentschap op

Lisa van de K-popgroep BLACKPINK heeft haar eigen agentschap opgericht. Ze volgt daarmee groepsgenoot Jennie, die enkele maanden geleden al haar eigen agentschap oprichtte. Voor groepsprojecten als BLACKPINK blijven de vier leden verbonden met YG Entertainment, maar Lisa zal haar soloprojecten dus zelf beheren.

Lisa van de K-popgroep BLACKPINK heeft haar eigen agentschap opgericht. Via dit agentschap zal ze haar eigen soloactiviteiten beheren. De 26-jarige K-popster maakte het nieuws zelf bekend via Instagram.

BLACKPINK

In augustus 2023 liep het contract van YG Entertainment met de leden van BLACKPINK ten einde. Al sinds juli 2023 waren er discussies aan de gang met het agentschap en de vier leden van de groep over een verlenging van het contract. In december 2023 liet YG Entertainment weten dat er een (gedeeltelijk) akkoord bereikt was.

In het statement liet YG Entertainment weten dat ze een akkoord bereikt hadden over de groepsactiviteiten van BLACKPINK. “Na uitgebreide discussies met BLACKPINK hebben we exclusieve contracten voor groepsactiviteiten ondertekend op basis van ons diepe vertrouwen.” Het ging daarbij dus om een contract voor groepsactiviteiten. De comebacks en optredens van BLACKPINK als groep zullen dus nog steeds gebeuren via YG Entertainment, maar over de soloactiviteiten werd niets gezegd.

Enkele weken later kwam wel het nieuws dat Jennie haar eigen agentschap ODD ATELIER (OA) had opgericht. Via dit agentschap zal ze zelf instaan voor haar soloprojecten. En nu doet ook Lisa hetzelfde.

LLOUD

Via Instagram maakte Lisa bekend dat ze haar eigen agentschap LLOUD heeft opgericht. Met het agentschap wil ze “haar visie in muziek en entertainment tentoonstellen”.

Op de website van LLOUD staat te lezen dat het agentschap wil proberen om “genres te overstijgen en generaties wil verbinden”. “Onze basis ligt in vernieuwing, waarbij we ook streven naar authenticiteit. We willen niet enkel grenzen verleggen. We willen ze herdefiniëren met chart-topping en genre-overstijgende muziek.”

Bekijk hier de post waarmee Lisa haar agentschap bekendmaakte:

Meer
Lees meer...