Lisa (BLACKPINK) kondigt samenwerking met Rosalía aan

Lisa van de K-popgroep BLACKPINK komt op vrijdag 16 augustus met een nieuw nummer. Daarvoor werkt ze samen met de Spaanse zangeres Rosalía. De samenwerking kreeg de naam New Woman en wordt de tweede single van Lisa onder haar eigen agentschap LLOUD.

Lisa van BLACKPINK bracht eind juni haar eerste solonummer uit onder haar eigen agentschap LLOUD. Het ging om het nummer ROCKSTAR, dat dicht bij haar eerdere solowerk bleef. Nu heeft Lisa een nieuwe single aangekondigd, waarvoor ze de hulp van een bekende zangeres inschakelt.

Lisa ft. Rosalía

In augustus 2023 liep het contract van YG Entertainment met de leden van BLACKPINK ten einde. Al sinds juli 2023 waren er discussies aan de gang met het agentschap en de vier leden van de groep over een verlenging van het contract. In december 2023 liet YG Entertainment weten dat er een (gedeeltelijk) akkoord bereikt was voor groepsactiviteiten van de groep. Voor hun solowerk konden de vier leden elk hun eigen weg gaan. JennieLisa en Jisoo richtten hun eigen agentschap op. Rosé besloot om zich aan te sluiten bij het bestaande agentschap THEBLACKLABEL, dat een dochterbedrijf is van YG Entertainment.

Lisa was eind juni het eerste lid van BLACKPINK dat een nieuw nummer uitbracht. Het ging toen om ROCKSTAR. Voor haar volgende solonummer New Woman zal Lisa samenwerken met de Spaanse zangeres Rosalía, die je kan kennen van hits als Malamente en Despechá. Er verscheen al een korte teaser van New Woman, waarop we kunnen horen dat het gaat om een nummer in hetzelfde dancepop-genre als de recente hits van het album ‘Brat’ van Charli XCX.

Bekijk hier de aankondiging van de samenwerking tussen Lisa en Rosalía:

Beluister hier een korte teaser voor het nummer:

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Meer
Lees meer...