Lisa (BLACKPINK) lost ‘ROCKSTAR’, eerste single onder eigen agentschap

Lisa van de K-popgroep BLACKPINK heeft haar nieuwe nummer ROCKSTAR gelost. Het gaat om haar eerste solosingle sinds de vier leden van BLACKPINK eind vorig jaar hun agentschap YG Entertainment verlieten en voor solowerk elk hun eigen weg gingen.

Begin dit jaar kwamen we te weten dat Lisa van BLACKPINK haar eigen agentschap LLOUD had opgericht en nu heeft ze onder dat agentschap haar eerste single gelost. De single kreeg de naam ROCKSTAR en sluit aan bij het eerdere solowerk van Lisa.

BLACKPINK

In augustus 2023 liep het contract van YG Entertainment met de leden van BLACKPINK ten einde. Al sinds juli 2023 waren er discussies aan de gang met het agentschap en de vier leden van de groep over een verlenging van het contract. In december 2023 liet YG Entertainment weten dat er een (gedeeltelijk) akkoord bereikt was.

In het statement liet YG Entertainment weten dat ze een akkoord bereikt hadden over de groepsactiviteiten van BLACKPINK. “Na uitgebreide discussies met BLACKPINK hebben we exclusieve contracten voor groepsactiviteiten ondertekend op basis van ons diepe vertrouwen.” Het ging daarbij dus om een contract voor groepsactiviteiten. De comebacks en optredens van BLACKPINK als groep zullen dus nog steeds gebeuren via YG Entertainment, maar over de soloactiviteiten werd niets gezegd.

Enkele weken later kwam wel het nieuws dat Jennie haar eigen agentschap ODD ATELIER (OA) had opgericht en niet veel later maakte ook Lisa haar eigen agentschap LLOUD bekend. Nog eens enkele weken later liet ook Jisoo weten dat ze haar eigen agentschap had opgericht. Zij koos voor de naam BLISSOO. Via deze agentschappen zullen de drie leden instaan voor hun soloprojecten. Rosé besloot om zich aan te sluiten bij het bestaande agentschap THEBLACKLABEL, dat een dochterbedrijf is van YG Entertainment.

ROCKSTAR

ROCKSTAR is een popnummer met invloeden uit hiphop- en rapmuziek en sluit zo dus aan bij het eerdere solowerk van Lisa en haar werk bij BLACKPINK. Lisa is de main dancer van BLACKPINK en dat bewijst ze ook weer in ROCKSTAR. Samen met een heel leger aan dansers danst ze in de doorgaans zeer drukke Yaowarat Road in Bangkok. Om deze helemaal leeg te krijgen betaalde Lisa alle handelaars 20.000 Thaise baht (zo’n 510 euro) om vroeger te sluiten, zodat ze de videoclip kon opnemen in de straat. Dat klinkt als een laag bedrag, maar in Thailand, waar het minimumloon zo’n 10 euro per dag bedraagt, is dit dus zo’n twee maandlonen.

ROCKSTAR is het eerste nieuwe solowerk van Lisa sinds haar solodebuut met de nummers LALISA en MONEY in 2021. Sindsdien werkte ze wel nog samen met DJ Snake, Ozuna en Megan Thee Stallion voor de single SG en Taeyang (BIGBANG) voor het nummer Shoong!.

Bekijk hier de videoclip van ROCKSTAR:

Meer
Lees meer...