Lisa (BLACKPINK) kondigt eerste comeback onder eigen agentschap aan

Lisa van de K-popgroep BLACKPINK zal volgende week een nieuw nummer uitbrengen. Het zal de eerste solosingle worden van een lid van de groep sinds de vier leden eind vorig jaar hun agentschap YG Entertainment verlieten en voor solowerk elk hun eigen weg gingen.

Begin dit jaar kwamen we te weten dat Lisa van BLACKPINK haar eigen agentschap LLOUD had opgericht en volgende week zullen we de eerste single van dat agentschap te horen krijgen. Lisa kondigde namelijk de single ROCKSTAR aan.

BLACKPINK

In augustus 2023 liep het contract van YG Entertainment met de leden van BLACKPINK ten einde. Al sinds juli 2023 waren er discussies aan de gang met het agentschap en de vier leden van de groep over een verlenging van het contract. In december 2023 liet YG Entertainment weten dat er een (gedeeltelijk) akkoord bereikt was.

In het statement liet YG Entertainment weten dat ze een akkoord bereikt hadden over de groepsactiviteiten van BLACKPINK. “Na uitgebreide discussies met BLACKPINK hebben we exclusieve contracten voor groepsactiviteiten ondertekend op basis van ons diepe vertrouwen.” Het ging daarbij dus om een contract voor groepsactiviteiten. De comebacks en optredens van BLACKPINK als groep zullen dus nog steeds gebeuren via YG Entertainment, maar over de soloactiviteiten werd niets gezegd.

Enkele weken later kwam wel het nieuws dat Jennie haar eigen agentschap ODD ATELIER (OA) had opgericht en niet veel later maakte ook Lisa haar eigen agentschap LLOUD bekend. Nog eens enkele weken later liet ook Jisoo weten dat ze haar eigen agentschap had opgericht. Zij koos voor de naam BLISSOO. Via deze agentschappen zullen de drie leden instaan voor hun soloprojecten. Rosé besloot om zich aan te sluiten bij het bestaande agentschap THEBLACKLABEL, dat een dochterbedrijf is van YG Entertainment.

ROCKSTAR

Lisa zal nu het eerste lid zijn van BLACKPINK dat sinds het vertrek bij YG Entertainment een eigen nummer uitbrengt. De single kreeg de naam ROCKSTAR en zal verschijnen op vrijdag 28 juni om 9 uur ’s ochtends Koreaanse tijd, dus 2 uur ’s nachts Belgische tijd.

Het is het eerste nieuwe solowerk van Lisa sinds haar solodebuut met de nummers LALISA en MONEY in 2021. Sindsdien werkte ze wel nog samen met DJ Snake, Ozuna en Megan Thee Stallion voor de single SG en Taeyang (BIGBANG) voor het nummer Shoong!.

Beluister hier al een teaser voor het nummer op TikTok:

@lalalalisa_m

🤘

♬ TEASER – LISA

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Meer
Lees meer...