Left Right
scrollTop top

Little Mix gaat binnenkort mogelijk uit elkaar


Little Mix
© (Van L naar R) Leigh-Anne Pinnock, Jade Thirlwall en Perrie Edwards op de BRIT Awards – bron: David Fisher/Shutterstock/Isopix

Zangeressen Leigh-Anne Pinnock (30), Perrie Edwards (28) en Jade Thirlwall (28) uit de megapopulaire Britse meidengroep Little Mix koesteren blijkbaar de droom om solocarrières na te streven, meldt het Britse dagblad The Sun. Dit zou dus het einde kunnen betekenen voor de popsensatie Little Mix.

De Britse popgroep Little Mix zou volgens bronnen dicht bij de groep volgende maand aankondigen dat de groep van plan is om ermee stoppen. Een van die bronnen zei: “Er is veel gespeculeerd over de toekomst van Little Mix, maar het is nu heel duidelijk dat het einde van de weg bereikt is. Er is een datum geprikt om de split aan te kondigen. De komende tournee wordt een afscheid voor hun fans.”

Little Mix versus Jesy Nelson

De onthulling komt een week nadat Leigh-Anne voormalig bandgenoot Jesy Nelson beschuldigde van blackfishing in enkele uitgelekte berichten. Nicki Minaj, waarmee Jesy werkte aan haar debuutsingle Boyz, mengde zich in de ruzie en noemde Leigh-Anne een “jaloerse clown”.

De meisjes gooien nog wat olie op het vuur met hun nieuwe song Cut You Off, waarin ze zingen: “Het zal zo fijn zijn als je terugkruipt.” Verwijzend naar de vertrokken bandlid Jesy Nelson, die zelf is te druk bezig met feestvieren nadat haar eerste solosingle meteen debuteerde in de top 5 van de hitlijsten. Een insider bevestigd: “Jesy wil zich concentreren op haar muziek en niet verwikkeld raken in vetes met andere artiesten.”

Elk hun eigen weg

Volgens bronnen uit de muziekindustrie zou het trio in stilte hebben onderhandeld over nieuwe management- en platencontracten. Maar ze zouden Little Mix – de meest succesvolle meidengroep van Groot-Brittannië sinds de Spice Girls – op pauze kunnen zetten in plaats van de groep volledig uit elkaar te breken.

Een bron zei: “Ze zijn er vrij open over geweest met elkaar. Er vinden op dit moment veel onderhandelingen plaats. Sommigen van hen hebben al managementdeals gesloten. Leigh-Anne zou getekend hebben bij Dua Lipa’s manager en werkt verder aan haar acteercarrière, Jade probeert door te breken als songwriter en presentatrice, terwijl Perrie haar eigen bedrijf wil starten.”

“Ze kunnen het nog steeds goed met elkaar vinden, ondanks alles wat er met Jesy is gebeurd. Maar de meisjes weten allemaal wel dat er een carrière moet zijn na Little Mix, dus hebben ze de dingen op hun plaats gezet. Het plan is om hun verplichtingen na te komen en dan bijna onmiddellijk naar soloprojecten te gaan. Het is de bedoeling dat de band ook blijft bestaan, maar als we kijken naar wat er gebeurd is met One Direction dan is het moeilijk te geloven dat ze overal tijd voor zullen hebben.”

Little Mix brengt volgende maand hun zevende album ‘Between Us’ uit en in 2022 vertrekken ze op hun grote Confetti Tour, die dan een soort afscheid van de fans zou zijn. Maar of die bronnen nu ook effectief gelijk hebben, valt voorlopig nog even af te wachten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…