Lizzo brengt nieuwe versie ‘Grrrls’ uit na kritiek op songtekst

Lizzo bleef niet bij de pakken zitten nadat er recent heel wat kritiek kwam op haar nieuwe single Grrrls. Daarin zou ze namelijk het woord “spazz” gebruiken, wat eigenlijk een beledigende term is voor mensen met cerebrale parese. Dat is een hersenaandoening die invloed heeft op beweging en coördinatie. De zangeres reageerde nu op de kritiek via Instagram en bracht meteen een nieuwe, aangepaste versie van de nieuwe song uit.

Afgelopen vrijdag, op 10 juni, bracht Lizzo haar nieuwe single Grrrls uit. Maar vrijwel meteen kwam er bakken kritiek. Eén bepaald woord, “spazz“, in de eerste strofe van de song zou namelijk beledigend zijn tegenover een groep mindervaliden. In de medische wereld verwijst “spastisch” naar een handicap die het moeilijk maakt voor mensen om hun spieren onder controle te houden, vooral in de armen en de benen.

Het gebruik van die term in het lied viel daarom dus bij veel mensen niet in goede aarde. Heel veel fans riepen om die reden de zangeres op om het nummer opnieuw op te nemen. En dat deed Lizzo ook meteen.

Reactie Lizzo

Lizzo reageerde nu op alle commotie rond haar nieuwe single op Instagram. Daarbij deelde ze dus mee dat ze de tekst heeft aangepast. Maar ze legde ook de reden achter haar beslissing om een nieuwe versie van het nummer uit te brengen uit: “Laten we één ding duidelijk maken: Ik wil nooit denigrerende taal promoten”, schrijft Lizzo. Verder schreef ze dat ze heel “trots” om te vertellen dat er een nieuwe versie van Grrrls uit is en dat ze dus “heeft geluisterd naar de fans en meteen actie heeft ondernomen”.

Aanpassing

In het origineel zong Lizzo: “Hold my bag, bitch, hold my bag/ Do you see this shit? I’m a spazz.” De nieuwe, aangepaste versie klinkt zo: “Hold my bag, bitch, Hold my bag/ Do you see this shit? Hold me back.

Momenteel is de song wel enkel nog geüpdatet op het YouTube-kanaal van Lizzo. De release van Grrrls volgt op het geliefde TikTok-lied About Damn Time en dient als de tweede single van het aankomende studioalbum van de popzangeres ‘Special’. Dat album komt op 15 juli uit.

Beluister hieronder naar de heruitgebrachte, aangepaste versie van Grrrls:

Meer
Lees meer...