‘Love Island 2022’: Maak kennis met de 12 kandidaten

Het nieuwe seizoen van Love Island gaat bijna van start. Vanaf 11 juli kan je zien hoe een groep Vlaamse en Nederlandse singles vijf weken lang in een prachtige villa in Spanje proberen de liefde te vinden bij elkaar. Wij stellen de twaalf deelnemers van dit seizoen alvast aan je voor.

Dit zijn de deelnemers van Love Island 2022:

Sunita (21)

De Nederlandse Sunita, die werkt als model, is een echt zonnetje in huis. Haar vrienden noemen haar dan ook vaak, naast ‘Soe’, ‘zunnetje’ of ‘sunshine’. Ze ziet zichzelf niet als een flirt, maar heeft aan haar glimlach meestal genoeg om mannen voor zich te winnen. Toch is ze geen makkelijke prooi, want Sunita omschrijft zichzelf als hard-to-get. Na tien maanden single zijn, is ze op zoek naar een grappige man die ‘supportive’ is en haar meeneemt op avontuurlijke dates. Maar ook door kleine gestes, zoals koken voor haar, kan je Sunita’s hart veroveren.

Amandine (20)

De Vlaamse Amandine heeft nog nooit een echte relatie gehad en hoopt daar tijdens Love Island verandering in te brengen. Ze zoekt in Spanje een lieve man met een badboy-uiterlijk en een groot hart voor dieren. Vooral de goedkeuring krijgen van haar kat is daarbij cruciaal. Privé is Amandine ambitieus en werkt ze als Miss-coach om andere meisjes aan een kroontje te helpen.

Tene (26)

De Nederlandse Tene straalt van het zelfvertrouwen en weet dan ook wat ze wil. Ze hoopt tijdens Love Island een man te vinden die haar op een voetstuk plaatst en haar in de watten legt. Wie daarin slaagt, kan de Rotterdamse in no time doen verliefd worden. Om Tene, die al twee jaar single is, helemaal aan je te binden, zal je wel wat harder moeten werken, want ze is heel perfectionistisch. Privé droomt de Nederlandse van een succesvolle modellencarrière en wil ze een inspiratie zijn voor andere meiden met alopecia.

Manon (23)

De Vlaamse Manon is de droomvrouw voor elke dierenliefhebber. Thuis heeft ze namelijk drie honden, drie paarden, vier kippen en een heleboel vissen. Op het vlak van de liefde weet ze heel goed wat ze wil. Manon is namelijk op zoek naar echte gentleman met een mooie glimlach, iemand die de deur voor haar openhoudt en haar jas helpt aan te doen. Nietsnutten en ijdeltuiten mogen doorlopen, want ze zoekt een man met ambitie. Bovendien is het belangrijk dat die man zelf initiatief neemt.

Kimbery (24)

De Vlaamse Kimbery, met Filipijnse roots, maakte in 2020 al kennis met de glamourwereld door Miss Exclusief te winnen. Tijdens Love Island hoopt ze echter een man voor haar te winnen, die – in tegenstelling tot in het verleden – niet haar hartje breekt. Daarvoor zoekt ze een lange man met bruine lokken, een knap koppie en een verzorgd uiterlijk.

De Nederlandse Fé heeft het al even gehad met datingapps en chatten met mannen en hoopt tijdens Love Island een man tegen te komen in het échte leven. Dat mag trouwens gerust ook iemand uit Vlaanderen zijn, want de toekomstige opticien woont vlak bij de Belgische grens en schakelt dan ook moeiteloos over van accent. Als ze in Spanje echt haar droomprins ontmoet, voelt ze zich ook klaar voor huisje, boompje en een lief beestje.

Gideon (25)

Van alle deelnemers aan Love Island zal Gideon het minst moeten wennen aan de camera’s. Hij is namelijk al even actief als internationaal model en poseerde zo al voor de Italiaanse Vogue en een internationale Nike-campagne. Hij hoopt tijdens Love Island een vrouw te vinden die verder kijkt dan zijn vitiligo en valt voor zijn innemende glimlach, sprekende ogen en humor. Zelf hecht hij ook vooral belang aan het innerlijke. Zijn toekomstige vriendin moet ook begrijpen dat hij voor zijn werk vaak lang in het buitenland zit, iets waar zijn vorige relaties vaak op stuk liepen.

Mehti (26)

De Nederlandse Mehti is ondanks zijn 26 jaar nog nooit echt verliefd geweest. Hij is dan ook best kieskeurig. Mehti heeft een hekel aan mensen die liegen en niet zichzelf durven te zijn. Je kan hem wel verleiden als slimme, zorgzame dame die hem steunt en die geen blok aan zijn been is. Privé is de Nederlander bezig aan om zijn hbo-opleiding af te werken, in de hoop later als selfmade man een succesvolle onderneming te starten.

Merijn (21)

De Nederlandse Merijn is de jongste van alle mannelijke deelnemers aan Love Island. Toch is hij zeer volwassen voor zijn leeftijd, want hij heeft al zijn eigen succesvol elektrobedrijf. De Brabander is een echte familieman en kijkt dan ook op naar zijn ouders die al 29 jaar dolverliefd zijn op elkaar. Bij hemzelf is het op liefdesvlak tot nu eerder kalm, al ligt dat naar eigen zeggen niet aan zijn versierskills. Voorlopig slaagt hij er echter niet in om vrouwen bij hem te laten blijven. Op Love Island hoopt hij daar bij een actieve, bruinharige dame wel in te slagen.

Lennert (24)

De Vlaamse Lennert, afkomstig uit Sint-Niklaas, ziet er met zijn tattoos misschien uit als een bad boy, maar is dat naar eigen zeggen allesbehalve. Hij is juist intens, passievol en niet bang om zijn gevoelens uit te spreken. Bovendien kan je bij hem ook terecht voor een luisterend oor. Na anderhalf jaar single te zijn, hoopt hij een dame te vinden die mooi is van binnen en van buiten, waarmee hij een serieuze band kan opbouwen.

Marvin (28)

De Vlaamse Marvin is de oudste van alle deelnemers aan Love Island. Hij heeft dan ook al heel wat bereikt in het leven, met onder andere zijn eigen vastgoedkantoor. Die verkooptrucs gebruikt hij ook om vrouwen te versieren, dus aan aandacht heeft deze Antwerpenaar geen gebrek. Zijn hoge ambities op carrièrevlak hebben er echter voor gezorgd dat een relatie tot nu toe nooit aan de orde was. Maar op zijn 28ste voelt Marvin zich eindelijk klaar om zijn soulmate te ontmoeten.

Jules (24)

De Vlaamse Jules werkt als garçon in een fine dining restaurant in Antwerpen. Lekker eten heeft hij dus al genoeg geproefd, relaties daarentegen heel wat minder. In tegenstelling tot enkele andere deelnemers aan Love Island is Jules geen spierbundel, maar dat compenseert hij ruimschoots met zijn droge humor en zijn geavanceerde versiertactieken. Omdat de jonge Belg zelf drie zussen heeft, behandelt hij vrouwen wel altijd met veel respect. Als Jules zijn droomvrouw mag beschrijven, gaat hij voor een kleine latina.

Het nieuwe seizoen van Love Island is bij ons vanaf 11 juli exclusief te zien via Streamz.

Meer
Lees meer...