‘Love Island’ zorgt voor klachten bij kijkers door te veel nieuwkomers en vertrekkers

Het nieuwe seizoen van Love Island België en Nederland valt niet bij alle kijkers even goed in de smaak. Dag na dag worden de bewoners namelijk verrast met een zogenaamde Bombshell, een nieuwe bewoner. Dat heeft uiteraard als gevolg dat een van de huidige bewoners zijn of haar koffers moet pakken. En terwijl dat de vorige jaren maar sporadisch gebeurde, lijkt dat in Love Island 2022 constant het geval te zijn.

Love Island 2022 is sinds 11 juli in België te zien via Streamz. Toen ging 12 Nederlandse en Belgische vrijgezellen voor vijf weken naar het Spaanse eiland Gran Canaria. In een luxueuze villa hopen ze de liefde te vinden en – met een beetje geluk – met 25.000 euro naar huis te gaan. Die geldprijs is namelijk voorzien voor het koppel dat Love Island als winnaars weten af te sluiten. 

Dat klinkt eenvoudiger dan het is, want om kans te maken op die geldprijs mag je uiteraard tijdens Love Island nooit weggestemd worden, of om een of andere reden het eiland moeten verlaten. Die opdracht lijkt dit jaar echter nog moeilijker te zijn dan ooit.

Bombshell

Amper twee weken ver in het programma zijn er van de originele cast nog maar zeven deelnemers over. De villa krijgt namelijk om de zoveel tijd een zogenaamde Bombshell op bezoek. Dat is een nieuwe bewoner. Die zorgt aanvankelijk altijd voor interesse bij de bewoners die de (prille) liefde nog niet hebben gevonden in Love Island.

Maar als snel is er ook een vorm van paniek. Een nieuwe bewoner wil namelijk meestal ook zeggen dat iemand anders moet vertrekken. En het tempo waarop dat gebeurt, lijkt in het huidige seizoen van Love Island wel heel hoog te zitten.

Vier vertrekkers

Zo werd in de meest recente aflevering maar liefst vier bewoners gevraagd om Gran Canaria te verlaten. Gideon, Tene, Sayed en Manon moest onherroepelijk terug naar huis. Dat Tene en Gideon ondertussen wat tot publiekslievelingen waren uitgegroeid zorgde online voor heel wat kritiek op het programma. Ook het vertrek van Sayed kon maar op weinig begrip rekenen. De Nederlander was namelijk amper 16 uur eerder met zijn identieke tweeling Yousri in het huis gekomen. Maar er blijft mocht maar een van de twee blijven.

Meer
Lees meer...