Wereldkampioen snooker Luca Brecel waagt zijn kans in ‘Blokken’

Jawel, je hoort het goed! Luca Brecel nam deze avond deel aan de populaire quizshow Blokken op VRT 1. De wereldkampioen, die zich enkele jaren geleden inschreef voor de quiz, bleek succesvol de actualiteitstest te hebben doorstaan en werd als gewone deelnemer uitgenodigd. Het avontuur is wel van korte duur.

“Voor ons plezier hebben we gewoon de wereldkampioen snooker in huis”, zo begint presentator Ben Crabbé met zijn intro over Brecel. “De wereldkampioen snooker is in ons nederige show te gast als kandidaat, als speler”, vervolgt hij.

Aan welke rivier liggen de Waalse gemeenten Charleroi en Sambreville? Zo luidt de allerlaatste en ook beslissende vraag om de finale te spelen. Maar tevergeefs, Luca Brecel antwoordt met ‘de Seine’. Wat natuurlijk de Samber moet zijn. Zijn kennis van rivieren doet hem de das om en zo stopt het Blokken-avontuur van de snookerspeler na amper één aflevering.

Naamgenoot?

Ben Crabbé deelde mee dat ze aanvankelijk dachten dat het om een naamgenoot ging. “We hebben weleens een Tom Boonen gehad in de show of een Bart Peeters en Véronique De Kock. Maar nu was het dus Luca Brecel”, vertelt Crabbé aan Het Laatste Nieuws.

Wereldkampioen

In 2023 kroonde Luca Brecel zich tot wereldkampioen in het Crucible Theatre in Sheffield. Hij won onder meer van toppers als Ricky Walden, Mark Williams en Ronnie O’Sullivan. In de finale nam hij het op tegen Mark Selby en won met 18-15. Hij werd zo de eerste wereldkampioen afkomstig van het Europese vasteland. Met de titel ontving Brecel een bedrag van 500.000 pond (zo’n 570.000 euro).

Meer
Lees meer...