‘Lucifer’: seizoen 5 vanaf 21 augustus op Netflix, seizoen 6 aangekondigd als afsluiter

Lucifer Netflix seizoen 5 6 Tom Ellis
Netflix

Netflix hield zich lange tijd stil over de release van het vijfde seizoen van Lucifer. Nu weten we eindelijk dat het eerste deel van seizoen 5 op 21 augustus wordt toegevoegd aan de catalogus van de streamingdienst. Bovendien bevestigt Netflix de komst van een zesde en allerlaatste seizoen van de serie.

Heel wat Netflix-abonnees ontvingen al een melding over de release van het vijfde seizoen van Lucifer. Op de teasende screenshots kunnen we alvast lezen dat het eerste deel van het vijfde seizoen vanaf 21 augustus te bekijken is via de streamingdienst.

Op die manier maakte Netflix zonder al te veel poespas de komt van de afleveringen bekend. Eerder maakte de streamingdienst al duidelijk dat het vijfde seizoen in twee delen geknipt zou worden en dat beide delen elk uit acht afleveringen zouden bestaan.

Laatste seizoen?

Bij de aankondiging van het vijfde seizoen van Lucifer wees alles erop dat het het laatste seizoen van de reeks zou worden. Naarmate de release van het vijfde seizoen dichterbij kwam, leek het er steeds meer op dat Netflix en de makers, Warner Bros. Television, zouden terugkomen op die beslissing. Zo vonden er de jongste tijd gesprekken plaats waarmee Netflix duidelijk toch nog probeerde om een zesde seizoen te bestellen. Showrunners Ildy Modrovich en Joe Henderson kregen alvast een nieuw contract.

Nadat de makers gecontacteerd waren, benaderde Netflix de cast. De complete cast kon nog ingeschakeld worden, behalve hoofdrolspeler Tom Ellis. Het leek er lange tijd op dat de contractbesprekingen met hem op niets zouden uitlopen, totdat Ellis eind mei tegen alle verwachtingen in zijn handtekening zette onder een nieuw contract.

Zesde seizoen officieel aangekondigd

Netflix laat in een tweet weten officieel klaar te zijn voor een zesde seizoen van Lucifer. “Vooruit dan”, lezen we. “Ook wij kunnen Lucifer niet weerstaan. Er komt een seizoen 6! Het aller aller aller aller aller ALLERLAATSTE seizoen is binnenkort te zien op Netflix.” Wellicht verschijnt het zesde seizoen pas in 2021, of zelfs nog later, op de streamingdienst.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen