Luka: “Ik werd uit het niets ontslagen bij Hooverphonic via Zoom”

Alex Callier en Raymond Geerts maakten vorige week bekend dat Geike Arnaert terugkeert als zangeres bij Hooverphonic. Dat nieuws kwam als een verrassing voor ons, maar zeker ook voor Luka Cruysberghs die sinds 2018 de zangeres was van Hooverphonic. Zij kwam het nieuws te weten via een Zoom-gesprek.

Het is ondertussen al meer dan een week geleden dat we te horen kregen dat Hooverphonic terugkeert naar hun oude zangeres Geike Arnaert. Daarom nam de radiozender MNM polshoogte bij Luka Cruysberghs die daardoor na 2,5 jaar afscheid neemt van de groep.

“Ik hoorde het via Zoom”

We krijgen al meteen te horen dat het op dit moment goed gaat met Luka. “Het is een beetje overdonderend geweest, maar ik heb het ondertussen wel een plaats kunnen geven en ik heb zin in de toekomst.”

Door de huidige situatie door het coronavirus, verliep het ‘ontslag’ toch wat onpersoonlijk. “Ik kreeg het nieuws te horen via een Zoom-meeting. Door corona was een fysieke meeting niet mogelijk. Dus we hebben toen een Zoom-meeting gehad en dan hebben ze mij ook ineens verteld dat Geike dan terug ging komen. Zo ben ik dus op de hoogte gebracht. Het was wel even schrikken, maar ik begrijp het wel.”

Solo

Het is natuurlijk jammer dat Luka niet langer in de groep Hooverphonic zal zingen, maar het opent voor haar ook deuren. Zo zal Luka nu beginnen werken aan haar eigen solocarrière. “Het is nu de bedoeling dat we zoveel mogelijk schrijven. We doen dat ook met verschillende mensen zodat we veel keuze hebben en de beste single gaan gebruiken. Het wordt druk de komende weken.”

Over wat we van haar solowerk mogen verwachten, wil Luka nu nog niet veel kwijt. “Het zal klinken als Luka, gewoon Luka. Veel meer kan ik er nu nog niet over kwijt.” Luka laat wel weten dat ze fan is van Billie Eilish. “Ik zeg nu niet dat ik haar ga na-apen, maar ik vind het heel tof dat zij commerciële muziek brengt die het supergoed doet bij een groot publiek. En toch blijft het alternatief. Ze is ook nog heel jong en heeft toch al superveel bereikt. Dat vind ik wel iets om naar op te kijken.”

Alex Callier: “Het was niet makkelijk”

Alex Callier doet dan weer zijn kant van het verhaal in een interview met het weekblad HUMO. “Raymond en ik, en onze manager hebben haar het slechte nieuws gebracht. Niet makkelijk, natuurlijk. En Luka vond het ook echt niet tof. Hoe zou je zelf zijn?”.

Het afgelopen jaar werkte de groep nog met Luka aan een nieuwe plaat. “Die belandt in onze vault. Misschien recupereren we een paar nummers voor onze volgende plaat met Geike, misschien niet. Het zou zelfs zomaar eens kunnen dat we ‘m alsnog uitbrengen, maar dan met Geike die de nummers zingt.”

“Maar wat Luka betreft… Kijk, ze is jong en talentvol, en ze heeft karakter. Als ze het juist aanpakt, en daar gaan we haar zeker bij helpen, dan kan ze het nog ver brengen. En ja, natuurlijk was ze teleurgesteld, maar tegelijk begreep ze wel dat Geike nu eenmaal inherent verbonden is met Hooverphonic. Wij hebben alles samen met Geike opgebouwd, hè?”

Meer
Lees meer...