M Countdown Paris maakt eerste namen bekend

Op zondag 15 oktober komt de Zuid-Koreaanse muziekshow M Countdown naar Parijs. Tijdens het optreden zullen verschillende K-popartiesten op het podium te zien zijn. De eerste vijf namen daarvan zijn nu al officieel aangekondigd en fans hebben ook al vermoedens over de volgende lading artiesten.

Enkele weken geleden kondigde de Zuid-Koreaanse zender Mnet aan dat hun muziekshow M Countdown zou afzakken naar Parijs. In de La Défense Arena kan je op zondag 15 oktober maar liefst 10 K-popartiesten aan het werk zien. En de eerste daarvan zijn nu officieel bekendgemaakt.

M Countdown in Paris

Enkele dagen geleden deelde Mnet een eerste teaser voor de artiesten die te zien zouden zijn op het podium in Parijs. Het ging daarbij om een lijst met negen cijferreeksen en een reeks vraagtekens. Nu de eerste namen bekend zijn, weten we wat die cijfers betekenen.

De cijfers staan voor data. Zo is 160825, 25 augustus 2016. Elke data op de lijst verwijst naar de dag waarop een artiest voor de eerste keer te zien was in M Countdown. Zo verwijst de eerste datum, 25 augustus 2016, naar de debut stage van boygroup NCT Dream. De tweede, 19 januari 2017, verwijst naar het eerste optreden van girlgroup Dreamcatcher. Op 19 september 2019 stonden de dansers van K-Tigers voor het eerst op het podium van M Countdown. 14 januari 2021 verwijst dan weer naar de boygroup Treasure en de laatste datum, 27 juli 2023, verwijst naar het debuut van de subunit van Monsta X, Shownu X Hyungwon.

Deze vijf artiesten, NCT Dream, Dreamcatcher, K-Tigers, Treasure en Shuwnu X Hyungwon, zullen dus al zeker te zien zijn tijdens M Countdown in Paris.

Andere namen?

Doordat we de eerste namen gekregen hebben, weten we nu ook wat de cijfers betekenen. Daardoor kunnen we achterhalen wie de andere artiesten zouden kunnen zijn. Zo kan de eerste datum op de lijst, 25 februari 2016, verwijzen naar twee groepen: de girlgroup WJSN en de boygroup ASTRO. De volgende datum 25 oktober 2018 zou slaan op de boyband ATEEZ. 5 mei 2022 is de dag waarop de girlgroup LE SSERAFIM voor de eerste keer op het podium van M Countdown te zien was en 13 juli 2023 is de debuutdag van ZEROBASEONE.

Daarnaast heeft Mnet ook per ongeluk de verkeerde namen gelost op Instagram. Hoewel deze al snel verwijderd werden, zijn er toch mensen die te zien kregen welke vijf artiesten in de aankondiging stonden. Het ging daarbij om ATEEZ, Dreamcatcher, Taemin, ZEROBASEONE en RAIDEN. Dreamcatcher was uiteindelijk wel bij de eerste namen. En ATEEZ en ZEROBASEONE kunnen achterhaald worden door de cijfercombinaties. Taemin zou dan vermoedelijk de artiest zijn die nog verscholen zit achter de vraagtekens en dj RAIDEN zou verantwoordelijk zijn voor de afterparty.

Meer
Lees meer...