Macklemore dropt protestsong met kritiek op aanpak van Amerikaans president Joe Biden rond oorlog in Gaza

Macklemore heeft een nieuwe song. Al is het eentje die zonder twijfel in de nabije toekomst nog op heel wat kritiek zal kunnen rekenen binnen de Verenigde Staten. In Hind’s Hall uit hij zijn steun voor Palestina en bekritiseert hij de Amerikaanse politieke beslissingen.

Het conflict in Gaza is ondertussen al zeven maanden aan de gang. Al sinds het begin zijn de Verenigde Staten duidelijk over hun steun aan Israël. Dat is iets wat ook invloed heeft op de cultuurwereld in het land. Artiesten en acteurs die zich uitspraken tegen het regime, konden hun job of projecten verliezen.

Het is dan ook verrassend dat een grote artiest als Macklemore een volledig nummer opdraagt aan Palestina en alle slachtoffers in Gaza. In zijn song Hind’s Hall neemt hij geen blad voor de mond en valt hij zelfs president Joe Biden persoonlijk aan.

Protestsong

Terwijl er in Europa volop kritiek werd geuit op de deelname van Israël op het Eurovisiesongfestival en het verbod op Palestijnse verwijzingen, werd er ook in de Verenigde Staten een sterk statement gemaakt. Gisterenavond dropte rapper Macklemore namelijk een protestsong. Daarbij hoorde ook een video met heftige beelden uit de oorlog in Gaza.

Als Amerikaanse artiest is zo’n protestsong niet vanzelfsprekend. Al sinds het begin van de oorlog steunen de Verenigde Staten namelijk Israël en weegt dat bewind ook door op burgers zich moeten gedragen. Zo zijn er al verschillende mensen ontslagen of opgepakt omdat ze openlijk Palestina steunden.

Hind’s Hall

De protestsong heet Hind’s Hall en focust zich vooral op de studentenprotesten die de voorbije weken plaatsvonden in Amerikaanse universiteiten. Daarbij uit Macklemore kritiek op de aanpak van de politie en de hypocrisie van politici.

Maar daarnaast is er ook plaats voor zijn eigen steun aan Palestina en alle slachtoffers in Gaza én persoonlijke kritiek op president Joe Biden. “Het bloed zit aan jouw handen”, klinkt het zelfs. Onder zijn video op Instagram vertelt de rapper over hoe hij een van de enige artiesten is die zo’n protestlied kon maken. Hij zit namelijk bij een onafhankelijk label. Daardoor moest hij niet bezig zijn met het feit dat hij misschien zou worden ontslagen door de grote baas, wat bij grotere labels wel het geval zou kunnen zijn.

Meer
Lees meer...