Maël en Stefanie zélf verantwoordelijk voor bekladden pop-uprestaurant ‘Wolf’

Maël en Stefanie, uitbaatsters van het Gentse pop-uprestaurant Wolf, zijn officieel aangeduid als verantwoordelijken voor het bekladden van hun eigen restaurant. Dat bevestigt de woordvoerster van VTM Sara Vercauteren op Twitter. 

Het Laatste Nieuws was een van de eersten om het duo te verdenken: een taxichauffeur zou de twee herkend hebben tussen de daders. Die bekladden Wolf met rode en roze verf die op de muren, ramen en zelfs het paneel boven de deur belandde. 

Naast de Jackson Pollack-methode werden ook slogans op het restaurant gezet: ‘Geil Gerechje’, ‘Beste vol-au-vent’ en ‘Restauran-zig’ zijn er maar enkele van. (Bekijk de foto’s hier)

Alles om te winnen?

Het duo is genomineerd voor de laatste afvalrace: als ze de stemronde niet winnen, dan liggen ze uit de wedstrijd. De enige manier om te winnen, is zoveel mogelijk stemmen per sms te halen. Aandacht en opvallen zijn daarbij meegenomen, maar het Gentse duo ging daarbij al heel ver. Zo ‘gijzelden’ ze al de Gentse burgemeester Daniël Termont en Mathias Declerq om sms’en te ronselen, en dit stukje vandalisme past in dat rijtje ‘over the top aandacht trekken’. 

De vraag is: ging het duo te ver? VTM betreurt de actie alvast, maar krijgt het duo ook een sanctie? Op Twitter is het nieuws nog niet bij iedereen doorgedrongen en zo heeft de actie (voorlopig?) alvast het gewenste succes: extra sms’jes uit medelijden. 

Het Gentse duo, door newsmonkey Günther in het begin nog getipt als winnaars, is al enkele weken op het slechte pad. Zo speelde Maël het spelletje vuil toen de kandidaten elkaars restaurants moesten beoordelen. Ze was daarbij onwaarschijnlijk fel voor de grootste tegenstanders en opvallend lief voor het kneusje. De strategie heeft gewerkt, maar kostte het duo ook punten bij het publiek. De vraag is of de liefde voor een goede vol-au-vent het zal winnen tegen de walging van hun stemmenronseltechnieken. 
Meer
Lees meer...