Vrijgegeven mail van Jeffrey Epstein aan Ghislaine Maxwell waarin hij haar oplegt haar onschuld vol te houden

mail Jeffrey Epstein Ghislaine Maxwell onschuld
EPA

In New York heeft een rechtbank beslist dat een reeks documenten vrijgegeven moet worden in de zaak rond Ghislaine Maxwell, de ex van de overleden miljardair Jeffrey Epstein die voor hem jonge meisjes zou geronseld hebben om te misbruiken. De bewuste documenten dateren uit 2005, toen al een zaak tegen Epstein aangespannen werd. Opvallend: in een e-mail aan Maxwell schrijft Epstein dat zij niets verkeerd gedaan heeft: “Gedraag je er ook naar en hou je hoofd omhoog.”

Ghislaine Maxwell werd begin juli opgepakt in de Amerikaanse regio New England. Ze wordt ervan verdacht Epstein geholpen te hebben met het verzamelen van minderjarige meisjes die door Epstein en zijn vrienden misbruikt werden.

De wereldpers wacht momenteel op nieuwe onthullingen en doorbraken in het dossier, onder andere over wie nog meer te maken had met het misbruik. Zo kwam onder meer de Britse prins Andrew al in opspraak.

Gisteren heeft de rechtbank in New York een reeks documenten vrijgegeven, zo’n 80 e-mails, persoonlijke bestanden en ondervragingen, die in 2005 werden verzameld toen Virginia Giuffre een burgerlijke zaak aanspande tegen Epstein. Dat meldt onder meer de Britse krant The Guardian.

15 jaar en ‘uitgeleend’

De documenten werden na de rechtszaak verzegeld, maar moeten nu weer vrijgegeven worden. Uit de documenten blijkt dat Epstein destijds een mail gestuurd heeft naar Maxwell waarin hij stelt dat haar niets te verwijten valt: “Je hebt niets misdaan. Ik zou je willen vragen je ernaar te gedragen. Ga naar buiten, niet als een vluchtende veroordeelde, maar ga naar feestjes, hou je hoofd omhoog.”

Giuffre beweert in de documenten dat Maxwell voor Epstein meisjes aanleverde om seksueel te misbruiken. Ook zegt Giuffre dat ze over de hele wereld ‘uitgeleend’ werd aan invloedrijke mannen, onder wie prins Andrew. Giuffre stelt ook dat Maxwell haar ‘rekruteerde’ toen ze amper 15 jaar was. Maxwell zou zelf ook seks gehad hebben met minderjarige meisjes.

Tegenstand van Maxwell

Maxwell diende nog een verzoek in bij de rechtbank om de vrijgave van twee aanvullende documenten te laten blokkeren. Het gaat onder meer om een verklaring uit 2016 over haar seksleven en een verklaring van een niet benoemde aanklager van Epstein.

De advocaten van Maxwell zeiden dat het openbaar maken van haar verklaring het “moeilijk, zo niet onmogelijk” zou maken om een ​​onpartijdige jury te strikken voor het strafproces. De twee verklaringen zouden maandag het daglicht zien.

Zelfmoord van Epstein

Maxwell zou tussen 1994 en 1997 minderjarige meisjes hebben gelokt en klaargestoomd voor seks met Epstein en andere invloedrijke mannen. Epstein stierf vorig jaar in zijn cel in afwachting van zijn eigen proces, vermoedelijk door zelfmoord. Maxwell verklaarde dat ze onschuldig was.

Maxwell is de dochter van mediamagnaat Robert Maxwell. Volgens verschillende media introduceerde Maxwell Epstein bij presidenten, artiesten, zakenmannen en zelfs royals.

Gesponsorde artikelen