Mannen en hun accessoires

Geschreven met input van De Bijenkorf

Een man die er graag goed uitziet en daarom geregeld piekfijn uitgedost voor de dag komt is al lang geen taboe meer – integendeel. De kleren maken nu eenmaal de man. Of zijn het de accessoires? Tegenwoordig zijn er voor mannen al evenveel verschillende soorten accessoires als voor vrouwen. Van horloges tot sieraden en de leukste sokken, het zit ‘m duidelijk in de details. En er stijlvol uitzien hoeft helemaal niet duur te zijn! 

Aan de pols

Digitale, analoge, hybride horloges en smartwatches, de mogelijkheden zijn oneindig. Er bestaat geen enkele wet die zegt dat je het bij een horloge moet houden natuurlijk. Net zoals vrouwen over een uitgebreide collectie juwelen beschikken, kan je als man een verzameling horloges uitbouwen waaruit je voor elke outfit wel iets passends vindt. Ga bijvoorbeeld met Diesel horloges voor een stoere look of kies voor pure klasse met een echt Zwitsers exemplaar van Maurice Lacroix. Met Daniel Wellington horloges voeg je enkele tijdloze exemplaren aan je collectie toe en met een Fossil horloge heb je altijd een pronkstuk rond de arm. 

Rond de enkels

Laten we het even over sokken hebben. Hoewel merendeel van de tijd verborgen, is dit het enigste stukje textiel dat af en toe wel eens van onder je broekspijpen komt piepen. En dan is de vraag… wat laat je zien? Een grappig design, een opvallende kleur, een cool logo of liever een klassieke sok? Ook daar denken mannen steeds vaker over na, het praktische element is al lang niet meer de enige maatstaf voor het kiezen van de beste sokken voor een outfit. Het is een accessoire waarmee je een statement kunt maken, eentje waarmee je misschien wat over je persoonlijkheid kunt laten zien. Stof tot nadenken dus.

Rond de nek

Stropdas, strikje of een stoere ketting? Ook hier kun je een statement maken of gewoon synchroon met je outfit een passend accessoire kiezen. De gouden raad? Er zijn geen regels. Zie accessoires als een manier om jezelf uit te drukken: voor sommige mannen is een stoere look the way to go, anderen houden dan weer meer van klassiek. Maar ook accessoires met een culturele waarde krijgen steeds meer een plekje in de mannelijke garderobe. Wat je ook kiest, over smaken en kleuren valt niet te twisten. Ook met weinig of zelfs volledig zonder accessoires kies je als man vandaag gewoon wat je graag ziet én wat je het liefste draagt. Dus laat je helemaal gaan en wees niet bang om volledig jezelf te zijn!

Meer
Lees meer...