Manuel Akanji, de nieuwe aanwinst van Manchester City, blijkt rekenwonder

De transferperiode loopt op z’n einde en dat betekent dat de grote teams nog een laatste inspanning doen om nieuwe spelers aan te werven. Een van de teams die op de laatste dag nog zaken deed, is de Engelse kampioen Manchester City. Zij kochten voor 17,5 miljoen euro de Zwitserse speler Manuel Akanji. Maar naast voetbaltalent blijkt Akanji ook nog een ander talent te hebben, namelijk rekenen.

Terwijl veel voetballers na hun carrière niet weten wat te doen, lijkt het erop dat Manchester City-aanwinst Manuel Akanji nog altijd een job in de businesswereld kan overwegen. De 27-jarige verdediger blijkt naast voetbal namelijk nog een ander talent te hebben: wiskunde. In verschillende video’s is te zien hoe Akanji zonder problemen de meest willekeurige berekeningen kan oplossen.

Wiskundetalent

Tijdens de laatste transferdag van de zomer heeft Engels landskampioen Manchester City een laatste slag geslagen. Zij kochten voor 17,5 miljoen euro de 27-jarige verdediger Manuel Akanji over van de Duitse vicekampioen Borussia Dortmund. Hoewel de Cityzens zonder twijfel alleen maar hebben gekeken naar het voetbaltalent van de Zwitser, blijkt zijn passie ook nog ergens anders te liggen.

Op de vooravond van zijn transfer deden er op sociale media namelijk verschillende filmpjes de ronde waarin Akanji zijn wiskundetalent toont. In een van die video’s is te zien hoe de verdediger het tegen een presentator opneemt in een wedstrijdje hoofdrekenen. Akanji was elke keer de snelste, terwijl zijn tegenstander zelfs een rekenmachine ter beschikking had. Ook in andere video’s overtuigde de Zwitser het publiek elke keer opnieuw van zijn talent.

Of hij dat wiskundetalent ook bij Manchester City zal kunnen gebruiken, valt nog af te wachten. Het eerste dat hij in de strijd zal mogen gooien, zijn toch zijn verdedigende skills. Binnen het team moet hij het namelijk gaan opnemen tegen gevestigde waarden als John Stones en Rúben Dias.

Meer
Lees meer...