Left Right
scrollTop top

Maradona is begraven zonder zijn hart, zodat voetbalfans het niet zouden stelen


Maradona Argentinië mural
© AP Photo/Rodrigo Abd/Isopix

In Argentinië is een vreemd verhaal opgedoken over hun overleden nationale voetballegende Diego Maradona. Volgens een nieuw boek is zijn hart namelijk verwijderd voor hij is begraven, om te vermijden dat voetbalfans zijn graf zijn plunderen om het hart van Maradona te stelen. Er was namelijk uitgelekt dat een fanatieke groep fans daar plannen voor had.

Voetballegende Diego Maradona overleed bijna exact één jaar geleden op amper 60-jarige leeftijd. Gezien de zware levensstijl van de Argentijn kwam zijn dood niet als een volledige verrassing, maar is het laatste woord erover nog niet gezegd. Zo is Maradona sinds zijn overlijden al beschuldigd geweest van aanranding van een Cubaanse vrouw in 2000 en zijn er nog enkele buitenechtelijke kinderen die erkenning zoeken.

De gezondheid van Diego: het echte verhaal

Nu is er echter opnieuw een opvallend verhaal opgedoken over Diego Maradona. Eerder deze week sprak dokter en journalist Nelson Castro in de Argentijnse media over zijn aankomend boek La salud de Diego: la verdadera historia (De gezondheid van Diego: het echte verhaal). Daar had hij het onder andere over een vermeend plan dat bestaan zou hebben om het hart van Maradona te stelen.

“Er was een groep die van plan was zijn graf te roven en zijn hart eruit te halen. Dat is op voorhand ontdekt, dus is zijn hart verwijderd voor Maradona is begraven”, zei Castro in een interview op televisie. Naast het beschermen van het lijk van Maradona, was het redden van zijn hart ook belangrijk om onderzoek te doen naar zijn gezondheid na zijn overlijden.

Castro deed zijn opvallende uitspraken over Maradona op de Argentijnse tv:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…