Marc Van Ranst sprak met Conner Rousseau (sp.a) over ministerschap

De geruchten dat de sp.a aan Marc Van Ranst dacht als minister van Volksgezondheid blijken wel degelijk te kloppen. In Humo vertelt de viroloog dat hij met sp.a-voorzitter Conner Rousseau sprak over de functie.

Toen duidelijk werd dat sp.a in de regering van Alexander De Croo (Open Vld) de minister van Volksgezondheid mocht leveren, dachten veel mensen aan de bekende viroloog Marc Van Ranst. Toen sp.a-voorzitter Conner Rousseau daarna zei dat hij met “een bom” zou komen, groeiden die geruchten alleen maar verder.

Uiteindelijk was het Frank Vandenbroucke die zijn comeback maakte als minister van Volksgezondheid. Toch is er wel degelijk gesproken met Marc Van Ranst. In een interview met Humo geeft de viroloog toe dat hij met Rousseau gesproken heeft over het ministerschap.

Hondenstiel

“Ik heb geleerd niets uit te sluiten, en ik heb zeker niet het gevoel dat ik dat niet zou kunnen – zo arrogant ben ik wel – maar ik zie nu ook wat voor een hondenstiel het is. Politici worden beschimpt, beledigd en uitgespuwd”, zegt Van Ranst.

“Ik vind het een gevaarlijke situatie. Ik ken slimme mensen die nog liever naalden in hun ogen steken dan te overwegen om in de politiek te gaan. Dat gaat op termijn niet leiden tot beter bestuur”, gaat hij verder. Uiteindelijk besloot Van Ranst dus niet op het aanbod in te gaan. Uiteraard werkt hij als corona-expert wel nog steeds nauw samen met de regering.

Meer
Lees meer...