Musk pompt marktwaarde bitcoin over het biljoen

Een nieuwe dag, een nieuwe tweet van Elon Musk over zijn bitcoin-investering. En een nieuw effect op de koers van de grootste cryptomunt. De munt is nu een duizend miljard dollar waard.

Op het moment van schrijven staat bitcoin op 53.825 dollar, ruim 10 procent hoger dan vorige week, toen bitcoin zijn eerdere record brak. De oorzaak toen lag bij een gigantische bitcoinaankoop van Tesla, het EV-bedrijf van Elon Musk. En ook deze week is Musk weer aan zet. Dat betekent concreet dat de munt nu duizend milard dollar, een biljoen zo u wil, waard is.

Analisten stelden behoorlijk veel vragen bij Musk zijn plan om klanten uiteindelijk met bitcoin te laten betalen. Het is ook nog koffiedik kijken hoe een ultravolatiele munt die nergens erkend wordt, in de boeken moet worden opgenomen. Maar volgens Musk is in bitcoin investeren eigenlijk maar logisch. Dat gaf hij als antwoord op een artikel van financieel persagentschap Bloomberg.

“Minder dom dan cash”

“De acties van Tesla weerspiegelen niet direct mijn mening. Een beetje bitcoin, een minder domme vorm van liquide geld dan cash, is avontuurlijk genoeg voor een S&P500-bedrijf”, reageert hij op de aantijging dat Musk wel fan is Dogecoin, maar dat zijn bedrijf in bitcoin investeert.

“Om duidelijk te zijn, ik ben geen investeerder, ik ben ingenieur”, tweet Musk nog. “Ik heb zelfs geen publieke aandelen, buiten Tesla. Maar als fiatgeld negatieve intrest heeft, dan moet je gek zijn om niet elders te kijken. Bitcoin is bijna even harde bullshit als fiatgeld. Het sleutelwoord in deze is bijna.”

De tweet van Musk gaf bitcoin een stevige duw in de rug en de crypto sprong van 52.000 dollar naar ruim 53.800. Daarmee wipt bitcoin opnieuw door een symbolisch plafond, dat van het biljoen.

Meer
Lees meer...