Martien en Erica Meiland willen opnieuw trouwen, maar mogen niet meer

Erica (60) en Martien (60) Meiland zouden graag opnieuw met elkaar in het huwelijksbootje stappen. Dat lieten ze weten op hun eigen podcast Wat Goéééd. Omdat de twee al drie keer eerder met elkaar trouwden, is dat wettelijk echter niet meer mogelijk.

We kennen Erica, Martien en de rest van de familie Meiland natuurlijk vooral van het programma Chateau Meiland en recent ook van De Meilandjes Zonder Centen. Sinds kort zijn Martien en Erica echter ook gestart met een eigen podcast. Die kreeg de nogal lange naam Wat Goéééd – De positieve podcast met Martien Meiland en Erica Renkema.

Al drie keer getrouwd

Iedere vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering via aller gebruikelijke kanalen. In de meest recente aflevering spraken Erica en Martien over trouwen. “We hebben deze keer een vraag die we aan elkaar moeten stellen. We zijn natuurlijk al drie keer min of meer getrouwd”, begint Erica, verwijzend naar het feit dat één van deze huwelijken officieel niet telt omdat het ging om een zogenaamde ‘flitsscheiding’. Daarbij wordt een huwelijk omgezet in een geregistreerd partnerschap, waarna de beëindiging van dat geregistreerd partnerschap wordt ingeschreven bij de burgerlijke stand.

“Maar goed, laten we zeggen dat we al drie keer getrouwd zijn. Zou je dan nog een vierde keer met mij trouwen of zou je liever met een nieuwe liefde trouwen?”

“Oh wat een dilemma!”, reageert een duidelijk geschrokken Martien. “Ja weet je, dan moet je eerst iemand vinden. Nee, dan vind ik het toch gezelliger voor de hele familie dat wij dan nog een keer trouwen met elkaar. En dan ook helemaal uitpakken.”

Verboden

In de praktijk zal het echter niet zo ver komen, want daar zit de Nederlandse wet zit hen in de weg. “Wist je dat dat helemaal niet mag? Je mag wel onbeperkt trouwen, maar niet in Nederland. Je mag niet vaker dan drie keer met dezelfde persoon trouwen. Sterker nog, een derde huwelijk is zelfs verboden.”

Dat Erica en Martien dus al drie keer getrouwd zijn in het verleden kon enkel maar omdat één van die huwelijken eindigden met een flitsscheiding. Een vierde huwelijk is echter niet meer mogelijk, al lijkt ook Erica daar op zich niet weigerachtig tegenover te staan.

“Het is net als wat jij zegt, dan moet je eerst iemand gaan vinden. Dat zie ik helemaal niet aan de horizon verschijnen. Dan zou ik inderdaad weer met jou trouwen en een heel groot feest geven met alle familie en vrienden. Maarja, het mag dus niet. Dus dat scheelt een hoop geld”, lacht ze.

Beluister de podcast Wat Goééd hier:

Meer
Lees meer...