Left Right
scrollTop top

Marvel en Lucasfilm gaan samenwerken voor nieuwe ‘Star Wars’-film


Star Wars Lucasfilm Marvel
© Star Wars, The Avengers: Endgame

Goed nieuws voor fans van Marvel en Star Wars, want één van de nieuwe films van de Star Wars-reeks, zal gemaakt worden in samenwerking met Marvel. Daarvoor heeft Lucasfilm Kevin Feige ingeschakeld. Feige staat sinds 2007 aan het hoofd van Marvel en was producer voor alle films van het bedrijf.

Er komt een samenwerking tussen Marvel en Lucasfilm. Kevin Feige van Marvel zal namelijk mee verantwoordelijk zijn voor een nieuwe Star Wars-film. Wanneer deze film in de zalen komt, is nog niet duidelijk.

Kevin Feige Marvel
GettyImages

Kevin Feige

Zowel Lucasfilm als Marvel Studios worden ondergebracht bij Disney. Het komt dan ook niet helemaal als een verrassing dat de twee productiehuizen gaan samenwerken.

Kevin Feige, het hoofd van Marvel Studios, is al jaren een enorme fan van Star Wars. Daardoor vonden ze het bij Disney niet meer dan normaal dat hij zou mogen meewerken aan een nieuwe film uit de reeks. “Met het einde van de Skywalker-saga wil Kathy (Kennedy, red.) een nieuw tijdperk aanbrengen in de Star Wars-verhaallijn”, zo vertelt Alan Horn, co-chairman van Walt Disney Studios. “En aangezien Kevin zo’n die-hard fan is, was het logisch dat deze twee buitengewone producers zullen samenwerken aan een Star Wars-film.”

Naast Kevin Feige werken ook Rian Johnson, de regisseur van Star Wars Episode VIII: The Last Jedi en Game of Thrones-makers D.B. Weiss en David Benioff aan nieuwe films uit het Star Wars-universum.

Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker

Op 20 december 2019 komt de laatste film van de derde trilogie van Star Wars in de zalen. Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker zal niet alleen het laatste luik zijn van de derde trilogie, maar ook de laatste film van de Skywalker-saga.

De komende films van Star Wars kunnen dus alle richtingen uit. We zullen waarschijnlijk heel wat nieuwe personages te zien krijgen en misschien wel verhuizen naar een ander universum. Wat alvast zeker is, is dat de toekomst van de filmreeks rooskleurig is. Want heel wat grote namen uit de film- en tv-wereld verantwoordelijk zullen zijn voor de films.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  677.209
 • Aantal
  doden
  20.396