Mason Greenwood (21) verlaat Manchester United definitief na zaak rond misbruik

Na heel wat roddels over een eventuele terugkeer van Mason Greenwood (21) bij Manchester United is de knoop officieel doorgehakt. Greenwood zal niet meer terugkeren in de ploeg. Dat laten beide partijen weten. De voetballer kwam vorig jaar in opspraak nadat er beelden waren verschenen waarbij hij zijn vriendin mentaal en fysiek misbruikte.

De voetbalcarrière van de 21-jarige Mason Greenwood lijkt zo goed als voorbij. In 2022 werd de voetballer gearresteerd op verdenking van misbruik en verkrachting. Daar werd hij ondertussen voor vrijgesproken. Theoretisch gezien zou hij dus kunnen terugkeren op het voetbalveld, maar dat zorgt voor heel wat ophef. Om een escalatie van die situatie tegen te gaan, hebben Greenwood en Manchester United nu besloten om uit elkaar te gaan. De vraag is nu bij welke club hij wel nog een toekomst zou hebben.

Wat is er gebeurd?

De gebeurtenissen dateren ondertussen al van februari 2022. Een jonge Britse vrouw, Harriet Robson, deelde op haar Instagram enkele foto’s van zichzelf. Daarop was ze te zien met enkele blauwe plekken, een bloedende lip, enzovoort. De reeks foto’s kreeg het bijschrift: “Aan iedereen die wil weten wat Mason Greenwood echt met me doet.” Daarna ging de bal meteen aan het rollen.

Naast die beelden was er ook een audiofragment, waarin Greenwood zijn (ex-)vriendin verbaal aanvalt. Daarin verplicht hij haar ook om haar benen voor hem open te doen en lijkt hij geen tegenspraak te dulden. Ook dat fragment ging viraal op verschillende sociale media. Diezelfde dag werd de voetballer nog opgepakt en zette zijn ploeg Manchester United de samenwerking tijdelijk stil.

Vrijspraak

Ondertussen zijn die beschuldigingen ingetrokken en lijken Greenwood en Robson opnieuw een koppel. Maar toch betekent dat niet zijn terugkeer naar het voetbalveld. Hoewel velen, vooral de hevige supporters van Man United, verwachtten hem terug te zien, waren er veel meer zaken die onderzocht moesten worden.

Het was lang wachten op een statement van de club rond de situatie. Zo zou Manchester United inspraak hebben gevraagd van onder andere hun vrouwenteam en alle andere werknemers binnen de club. Daarbij werd duidelijk dat Greenwood niet langer met open armen zou ontvangen worden. Dat meldde Daily Express. Sommige werknemers zouden zelfs gedreigd hebben de club te verlaten.

Exit Greenwood

Vandaag werd de uiteindelijke beslissing dan eindelijk bekendgemaakt in een statement. Greenwood zal niet meer terugkeren in het team en zal andere horizonten opzoeken. Bij welke club de jonge Brit wel nog welkom zal zijn, valt af te wachten.

Maar toch lijkt Greenwood zelf ook blij met de keuze. “Ik begin mijn verantwoordelijkheden te begrijpen en probeer me nu te focussen op wat ik moet doen om een goede partner en goede vader te zijn”, klinkt het in zijn statement (via Sky Sports).

“De beslissing die vandaag is gemaakt, was een samenwerkingsproces tussen de club, mijn familie en mezelf. Het is de beste keuze voor beide partijen om mijn carrière voort te zetten op een andere plek. Zo zal mijn aanwezigheid geen afleiding meer vormen voor de club. Ik wil in de toekomst mijn talent gebruiken op een positieve manier, zowel op als naast het veld.”

Meer
Lees meer...