‘Masters of the Air’ kent beste debuut ooit op Apple TV+

Apple TV+ heeft een nieuwe hit te pakken. Het oorlogsdrama Masters of the Air brak namelijk een indrukwekkend record. Nooit eerder wist een eerste seizoen van een serie op Apple TV+ meer kijkers te lokken.

Op het vlak van streamingdiensten is Apple TV+ zeker niet de grootste. Toch weet de dienst regelmatig eens uit te pakken met een hit. Denk daarbij onder andere aan Ted Lasso, The Crowded Room, Hijack, Silo, The Morning Show, Slow Horses en Shrinking.

Tweede Wereldoorlog

Zij worden nu allemaal afgetroefd door Masters of the Air. De website Variety meldt namelijk dat deze miniserie het meest bekeken eerste seizoen ooit is op Apple TV+. Bovendien zou de oorlogsreeks ook een positieve invloed hebben op de rest van de streamingdienst. Sinds de start van Masters of the Air is het wereldwijde totale aantal kijkers op Apple TV+ namelijk met 65 procent gestegen.

Masters of the Air is van de hand van de makers van Band of Brother (2001) en The Pacific (2010) en valt qua genre goed te vergelijken met deze series. De reeks is het gebaseerd op het gelijknamige boek en vertelt het verhaal van de 100th Bomb Group tijdens de Tweede Wereldoorlog. Deze groep voerde tijdens de oorlog gevaarlijke bombardementen uit op nazi-Duitsland. Daarbij kregen ze te maken met gruwelijke omstandigheden zoals koude, een gebrek aan zuurstof en een permanent gevaar van de vijand. Hun verschrikkingen vormen de rode draad door Masters of the Air.

Ben Segers

Momenteel kan je op Apple TV+ al kijken naar vijf afleveringen van Masters of the Air. Iedere vrijdag komt daar een nieuwe aflevering bij en op 15 maart verschijnt de finale. De hoofdrollen in de reeks worden gespeeld door Austin Butler en Callum Turner, en ook ‘onze’ Ben Segers is erin te zien in een kleinere rol.

Meer
Lees meer...
Apple TV+
Meer Apple TV+