Tom Holland reageert op commotie rond ‘seksscène’ in serie ‘The Crowded Room’

In juni ging de reeks The Crowded Room van start op Apple TV+. De reeks is een psychologische thriller met acteur Tom Holland in de hoofrol. In de serie heeft het personage van Holland verschillende persoonlijkheden, wat in de meest recente aflevering voor een opvallende scène zorgde. Die scène gaat al een tijdje viraal op internet en wordt niet door iedereen aanvaard.

Naast Netflix, Disney+ en HBO Max is ook Apple TV+ zich de laatste maanden aan het opwerken binnen de wereld van de streamingdiensten. Een van de nieuwste projecten is The Crowded Room met Tom Holland in de hoofdrol. In tegenstelling tot vele andere, komische series op de streamingdienst, is The Crowded Room een psychologische thriller.

De reeks vertelt het verhaal van Danny Sullivan (Tom Holland) en speelt zich af rond het jaar 1979. De jongeman wordt opgepakt voor een zware misdaad en een onderzoeker probeert het mysterie op te lossen. Tijdens de ondervraging van Sullivan krijg je als kijker te zien wat de beweegreden van de man is en hoe zijn opvoeding, trauma en ervaringen invloed hebben gehad op de keuzes die hij maakte.

Seksscène

Sullivan heeft dus ook meerdere persoonlijkheden, waarvan de kijkers in de meest recente afleveringen Ariana te zien kregen. Zij nam over terwijl Sullivan een avond in een dancing spendeerde. Daar kwam het tot een ontmoeting met een man, waarna die ontmoeting passievol eindigde in de toiletten. De scène ging kort na de aflevering meteen viraal, maar daarbij kregen velen de context niet mee.

Voor fans van Holland die de reeks dus nog niet hebben gezien, lijkt het dus op een passievolle scène tussen twee mannen. Maar als kijker van de reeks komt het neer op zoveel meer. Het moment was een belangrijke factor in het verhaal en de mentale reis die het personage van de acteur op dat moment aan het maken was.

Reactie

Ook Tom Holland vindt de commotie rond de scène overdreven. “Het was de eerste keer dat ik zo’n scène speelde”, vertelde hij aan The Hollywood Reporter. “Toch denk ik niet ‘Oh wow, het is de eerste keer dat ik iemand speel met andere seksuele voorkeuren’, want het is toch ingewikkelder dan dat.”

Toch zijn er heel wat homofobe mensen op sociale media die niet akkoord gaan met de scène en zelfs de hashtag #NotMySpiderMan gebruikten. Daarbij verwezen ze natuurlijk naar Hollands rol in het Marvel Cinematic Universe. “Ik probeer niet te denken aan wat mensen van me vinden”, zegt Holland daarover in hetzelfde interview.

Bekijk de trailer van The Crowded Room hier:

Meer
Lees meer...
Apple TV+
Meer Apple TV+