Apple TV+ maakt abonnement fors duurder

De streamingdienst Apple TV+ heeft de prijs van zijn abonnement serieus opgeslagen. Voortaan betaal je daarvoor namelijk 9,99 euro per maand, maar liefst drie euro meer dan tot nu toe het geval was.

Waarom is dit belangrijk?

Streaming- en andere diensten zijn de laatste jaren steeds meer deel geworden van ons leven, waardoor het moeilijk voor te stellen is om ze niet meer te hebben. Nochtans worden al deze diensten een steeds grotere last voor ons budget, zeker aangezien de ene prijsstijging de andere lijkt op te volgen. Zo zijn het afgelopen jaar onder andere Apple Music en Spotify duurder geworden. Disney+ verhoogde dan weer de abonnementskosten in de VS, al zijn die in Europa nog niet doorgevoerd. En ook Netflix plant volgens de geruchten binnenkort een prijsverhoging.

In het nieuws: Apple TV+ heeft aangekondigd dat het zijn abonnementsprijs wereldwijd verhoogt. Deze streamingdienst zal nu 9,99 euro per maand kosten, in plaats van 6,99 euro. “We zijn gefocust op het leveren van de best mogelijke ervaringen voor onze klanten door consequent entertainment, inhoud en innovatieve functies van hoge kwaliteit aan onze diensten toe te voegen”, laat Apple weten in een verklaring.

De details:

  • Met de nieuwe prijsverhoging is Apple TV+ op amper een jaar tijd maar liefst dubbel zo duur geworden. Toen de streamingdienst vier jaar geleden gelanceerd werd, betaalde je namelijk amper 4,99 euro per maand. In oktober 2022 verhoogde het dat bedrag tot 6,99 euro per maand en nu betaal je dus 9,99 euro per maand.
  • De prijsstijging gaat voor nieuwe abonnees meteen in. Bestaande klanten zullen persoonlijk verwittigd worden wanneer zij meer moeten betalen.

Wat kan je bekijken op Apple TV+? In zijn vierjarig bestaan is de catalogus van Apple TV+ serieus gegroeid. Hun bekendste reeks is ongetwijfeld Ted Lasso. Daarnaast vind je er ook nog onder andere Lessons In Chemistry, The Crowded Room, The Morning Show, Hijack en documentaires over Selena Gomez en Lionel Messi. De streamingdienst zet ook zwaar in op prestigieuze films, zoals Killers of the Flower Moon en Napoleon.

Meer
Lees meer...
Apple TV+
Meer Apple TV+