Apple verhoogt prijzen voor zijn streamingdiensten: Apple Music is voortaan duurder dan Spotify

Apple heeft maandag de prijzen voor zijn muziek- en videodiensten verhoogd. In een verklaring laat het technologiebedrijf weten dat de prijsverhogingen onder andere het gevolg zijn van de gestegen kosten voor licenties.

Apple richt zich de laatste jaren steeds meer op diensten zoals Apple Music, TV+ en Apple Arcade. Voor een vast bedrag per maand krijgen gebruikers onbeperkt toegang tot muziek, films, series en games. 

Licentiekosten

In een verklaring laat de iPhone-maker echter weten dat het zijn prijzen voor deze diensten noodgedwongen heeft moeten verhogen. “Dankzij een stijging van de licentiekosten moeten we onze prijzen verhogen”, zegt het bedrijf in een verklaring tegen 9to5Mac. Maar bij de videostreamingdienst TV+ speelt iets anders. Apple zegt dat het de dienst vanaf het begin af aan bewust zo goedkoop mogelijk heeft gehouden, omdat het aanbod van series en films beperkt was. Echter nu de bibliotheek flink gegroeid is, vindt Apple het gerechtvaardigd om de prijs omhoog te gooien.

  • Apple Music wordt één euro per maand duurder en kost na de prijsverhoging 10,99 euro per maand. Daarmee is de muziekstreamingdienst van Apple duurder geworden dan concurrent Spotify
  • Apple TV+, de videostreamingdienst van het bedrijf, is 2 euro per maand duurder geworden en kost voortaan 6,99 euro per maand.
  • Ook de prijzen voor Apple One zijn verhoogd. Individuele gebruikers betalen nu 16,95 euro per maand

Door de prijsverhogingen bij Apple was muziekstreamingdienst Spotify maandag de grote winnaar op Wall Street. Beleggers verwachten dat de Zweden van de prijsstijgingen bij Apple kunnen profiteren. De aandelenkoers van Spotify won bijna 7 procent na de bekendmaking van Apple. 

De nieuwe prijzen gaan per direct in voor nieuwe abonnees. Huidige abonnees worden eerst ingelicht, waarna de verhoogde tarieven na 30 dagen ingaan.

(kg)

Meer
Lees meer...