Mattel maakt Barbiepoppen van tv-reeks ‘Ted Lasso’

Sinds de release van de film Barbie lijken Barbiepoppen opnieuw nog hipper. Daar zijn ook streamingdiensten en tv-series vanop de hoogte. Mattel heeft nu namelijk een samenwerking aangekondigd met Warner Bros. voor Barbiepoppen van drie personages uit de hitreeks Ted Lasso van Apple TV+.

De serie Ted Lasso eindigde dit voorjaar na drie seizoenen, maar toch blijft de reeks – vooral in de Verenigde Staten – gigantisch populair. In 2021 en 2022 wonnen zowel de serie als de cast heel wat Emmy’s en ook voor het laatste seizoen kunnen ze op veel nominaties rekenen. De perfecte reden voor speelgoedbedrijf Mattel om op het succes te springen natuurlijk. Zij brachten nu Barbiepoppen van drie personages uit Ted Lasso op de markt.

Ted Lasso

De serie vertelt het verhaal van Ted Lasso (Jason Sudeikis). Hij wordt aangesteld als nieuwe coach van AFC Richmond, een voetbalploeg uit de Engelse Premier League. Er is alleen één probleem: Ted kent niets van voetbal en heeft in zijn thuisstaat Kansas enkel nog maar American Football gecoacht.

Toch slaagt hij erin om met een heel aparte aanpak het team naar zijn hand te zetten en de jonge mannen te kneden tot echte teamspelers. Dat is niet naar de zin van de eigenaar van de club, Rebecca Welton (Hannah Waddingham). Zij heeft Ted namelijk in eerste instantie aangesteld om de club – en grote liefde – van haar ex-man de dieperik in te krijgen. Gelukkig verandert ze – ook dankzij Teds eeuwig optimisme – al snel van gedacht.

Barbiepoppen

Al sinds de coronaperiode kan de serie op gigantisch veel fans rekenen. Die fans reikten ook tot in de voetbalwereld, want Manchester City-coach Pep Guardiola was zelfs kort te zien in het laatste seizoen. Ook Jürgen Klopp (Liverpool) en Mikel Arteta (Arsenal) hebben het al over de serie gehad in interviews.

Of zij als echte fans de nieuwe producten van Mattel zullen kopen, moet nog blijken. Maar voor de anderen zijn er nu dus Barbiepoppen van personages Ted Lasso, Rebecca Welton en Keeley Jones (Juno Temple). Die kosten op de site van Mattel zo’n 50 dollar (47,44 euro). Vooral Teds barbiepop loopt daarbij in de kijker, want die wordt vergeleken met een pornoster uit de jaren 90.

Meer
Lees meer...
Apple TV+
Meer Apple TV+