Netflix gaat binnenkort prijzen van abonnementen verhogen

Netflix zou binnen enkele maanden de prijzen verhogen van zijn abonnementen. Dat meldt The Wall Street Journal. Het nieuws spreekt momenteel enkel over prijsstijgingen in de Verenigde Staten en Canada, maar de kans is groot dat Europa iets later ook aan de beurt is.

Waarom is dit belangrijk?

Streaming- en andere diensten zijn de laatste jaren steeds meer deel geworden van ons leven, waardoor het moeilijk voor te stellen is om ze niet meer te hebben. Nochtans worden al deze diensten een steeds grotere last voor ons budget, zeker aangezien de ene prijsstijging de andere lijkt op te volgen. Zo zijn het afgelopen jaar onder andere Apple Music en Spotify duurder geworden. Disney+ verhoogde dan weer de abonnementskosten in de VS, al zijn die in Europa nog niet doorgevoerd.

In het nieuws: Nu de scenaristenstaking in Hollywood afgelopen is en er ook met de acteursvakbond weer onderhandeld wordt, is het tijd om naar de toekomst te kijken. Daarbij lijken streamingdiensten nog maar eens op zoek te gaan naar meer inkomsten. Netflix zou zo van plan zijn om een aantal van zijn abonnementen binnenkort duurder te maken.

De details

  • Netflix zou momenteel intern spreken over een wereldwijde prijsstijging. Toch zou die eerst in Canada en de Verenigde Staten doorgevoerd worden. Voor Europa zijn de plannen nog minder concreet.
  • De prijsstijging zou enkel gelden voor de klassieke abonnementen, zonder advertenties. De goedkoopste abonnementsformule, met reclame, zou niet duurder worden. Op die manier hoopt Netflix nog meer klanten te overtuigen om daarvoor te kiezen. Deze formule is volgens insiders namelijk het meest lucratief voor de streamingdienst. Eerder schrapte Netflix om diezelfde reden zijn goedkoopste Basic-abonnement al in een aantal landen waar hun ‘Basic with Ads‘-formule bestaat.
  • Die abonnementsformule met advertenties is voorlopig nog niet beschikbaar in ons land. Mogelijk wacht de streamingdienst daarom ook langer met het doorvoeren van een prijsverhoging in Europa.
  • De laatste prijsstijging van Netflix in België dateert van januari 2022. Recent besloot de dienst wel het delen van paswoorden strenger aan te passen, waardoor veel mensen in de praktijk sinds kort wel meer betalen voor het gebruik van Netflix.
Meer
Lees meer...