Netflix schrapt goedkoopste Basic-abonnement in Canada; volgt straks ook België?

Netflix lijkt van plan om zijn goedkoopste Basic-abonnement af te schaffen. Voorlopig gaat het nog om een test in Canada, maar de kans bestaat dat die beslissing later ook naar andere landen wordt uitgebreid.

Netflix heeft op dit moment in België drie abonnementsformules. Je kan daarbij kiezen voor Basic (8,99 euro per maand), Standard (13,49 euro per maand) of Premium (17,99 euro per maand). Daarnaast bestaat er sinds november 2022 ook een goedkopere formule met de naam ‘Basic with Ads‘ die zo’n 6,99 dollar (zo’n 6,4 euro) kost. Dat nieuw abonnement, met advertenties, is voorlopig enkel nog maar beschikbaar in een beperkt aantal landen.

De streamingdienst lijkt echter niet van plan om die vier formules naast elkaar te laten bestaan. In Canada gaat Netflix zijn Basic-abonnement laten uitdoven. Dat vernam The Winnipeg Free Press. Gebruikers die momenteel Basic hebben, zullen dat kunnen behouden. Nieuwe gebruikers of gebruikers die van abonnementsformule veranderen, hebben wel niet meer de mogelijkheid om Basic te kiezen.

Basic with Ads

Eind vorig jaar dook al het gerucht op dat Netflix zijn Basic-abonnement wou afschaffen en dat blijkt nu dus te kloppen. In het verleden gebruikte de streamingdienst al vaker Canada om aanpassingen aan zijn beleid te testen. De kans is dus groot dat die maatregelen later ook naar andere landen komt.

Dat zal wel enkel het geval zijn in landen waar het Basic with Ads-abonnement beschikbaar is. Het is namelijk om die formule aantrekkelijker te maken dat Netflix zijn goedkoopste abonnement zonder reclame wil afschaffen. Voorlopig is het abonnement met advertenties namelijk geen groot succes gebleken.

Meer
Lees meer...