Netflix maakt delen paswoord nu ook betalend in België

Na tests in verschillende landen is het nu ook de beurt aan België. Netflix zal ingrijpen wanneer gebruikers hun wachtwoord delen met mensen buiten hun gezin. De streamingdienst heeft ook meteen verduidelijkt hoe het dit precies zal aanpakken en hoeveel het je zal kosten om een extra account aan te maken.

Netflix probeert nu al enkele jaren iets te doen aan gebruikers die hun wachtwoord delen. Onderzoek wees namelijk uit dat meer dan de helft van de Netflixgebruikers hun wachtwoord deelt. Zo loopt de streamingdienst heel wat inkomsten mis, dus wil het daar iets aan doen. Sinds begin februari zijn die maatregelen al doorgevoerd Canada, Nieuw-Zeeland, Portugal en Spanje en nu komen ze dus ook naar ons land.

3,99 euro

Vanaf nu zal je één abonnement op Netflix enkel kunnen gebruiken binnen één huishouden, ofwel enkel met de mensen met wie je samen onder één dak woont. Wie zijn, haar of hun wachtwoord deelt buiten het huishouden, zal binnenkort een mail ontvangen. Daarin zal je een waarschuwing krijgen dat je log-in door andere personen gebruikt wordt. Je kan dan zelf ingrijpen door de mensen van je account te slingeren. Doe je dat niet, dan zal je je huishouden moeten verifiëren, waardoor mensen buiten je huishouden geen toegang meer krijgen.

Wie Netflix gebruikte via het wachtwoord van iemand anders, heeft verschillende opties. De eerste is de makkelijkste: gewoon zelf een account nemen. Daarbij heb je de keuze tussen de gewone formules: Basic (8,99 euro per maand), Standard (13,49 euro per maand) en Premium (17,99 euro per maand). Daarnaast komt er ook een nieuwe optie. Voor 3,99 euro per maand kan je een extra account toevoegen aan het huishouden waar je al illegaal gebruik van maakte. België heeft hier dus een van de laagste tarieven voor deze optie, want in sommige andere landen liep dit bedrag al op tot 5,99 euro. De optie om een account bij te kopen voor 3,99 euro is wel enkel beschikbaar voor wie een Standard of Premium-abonnement heeft en dus niet voor mensen met een Basic-account.

Netflix benadrukt wel dat het mogelijk blijft om Netflix zonder extra kosten te bekijken op reis of wanneer je onderweg bent.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...