‘Selena Gomez: My Mind & Me’: Emotionele Apple TV+-documentaire krijgt trailer

Selena Gomez is nog maar 30 jaar, maar heeft er toch al een lange en bewogen carrière in de schijnwerpers opzitten. Daarom besloot ze dan ook een documentaire uit te brengen die een kant toont van haar die we soms te weinig te zien hebben gekregen de afgelopen jaren. Selena Gomez: My Mind & Me is vanaf 4 november 2022 te zien via Apple TV+.

Geïnspireerd door haar moeder, die aan theater deed, droomde Selena Gomez al van jongsaf van een leven in de entertainmentwereld. Na enkele onsuccesvolle audities maakte ze, samen met Demi Lovato, op haar 10 jaar haar acteerdebuut in Barney & Friends. Dankzij die rol en enkele kleine gastrollen werd ze in 2007, op haar 15de, opgepikt door Disney en kreeg ze een vaste rol in Hannah Montana.

Enkele jaren laten begin ze ook een muziekcarrière. Dat deed Selena Gomez eersy met de poprockband Selena Gomez & the Scene. Daarop kwamen aanvankelijk gemengde reacties, net als op haar acteerprestaties in films zoals Spring Breakers en Getaway. In 2013 zou Selena Gomez solo debuteren met de single Come & Get It van het album ‘Stars Dance’.

Lupus en mentale gezondheid

Aan het einde van dat jaar moest ze haar wereldtour na optredens in Noord-Amerika en Europa onderbreken. Ze liet zich toen vrijwillig opnemen in de instelling Dawn at The Meadows. In 2015 kwamen Selena Gomez naar buiten met de mededeling dat de auto-immuunziekte lupus was vastgesteld bij haar. Daardoor moest ze haar tour volledig onderbreken en werd ze opgenomen in het ziekenhuis.

Later dat jaar zou ze een succesvolle comeback maken, maar eind 2016 moest Gomez opnieuw haar tour annuleren. Ze liet zich toen weer opnemen door problemen met haar mentale gezondheid. Het was kort daarna dat ze besloot haar immens populaire sociale media-accounts uit handen te geven omdat ze tot de vaststelling kwam dat negatieve reacties een grote invloed hadden op haar gezondheid. Sindsdien worden haar Instagramaccount (met 350 miljoen volgers), haar Twitteraccount (met 66,3 miljoen volgers) en haar Facebookaccount (met 60,5 miljoen volgers) door medewerkers beheerd.

13 Reasons Why en stoppen met muziek

In 2017 zette ze een nieuwe stap in haar carrière als producer van 13 Reasons Why. Die reeks zou een enorm succes worden op Netflix, maar kreeg ook kritiek door de gevoelige thema’s die erin aan bod kwamen. Ondertussen bleef Selena Gomez ook succesvol muziek maken, al besloot ze daar begin 2021 (tijdelijk) mee te stoppen. ‘Rare‘ uit 2020 is voorlopig haar laatste studioalbum, al bracht ze nadien nog enkele samenwerkingen uit, zoals het nummer Ice Cream met BLACKPINK.

Momenteel is Selena Gomez als actrice te zien in Only Murders in the Building op Disney+. Ook heeft ze op HBO Max al enkele jaren haar eigen koopprogramma Selena + Chef. En tussendoor werkte ze dus ook aan Selena Gomez: My Mind & Me, een emotionele documentaire die naast haar succes vooral focust op de dieptepunten in haar nog jonge leven.

Bekijk de trailer van Selena Gomez: My Mind & Me:

Selena Gomez: My Mind & Me is vanaf 4 november te zien op Apple TV+.

Meer
Lees meer...