Met Matchmaker kan je moeder je matches op Tinder kiezen

Welke Tinder-gebruiker heeft zijn telefoon ooit al uitgeleend aan een vriend of familielid om profielen voor hem of haar te bekijken? Of simpelweg een schermafbeelding van een profiel gedeeld met een vriendengroep om hun mening te vragen? Als dit voor jou geldt, dan is er goed nieuws. Met Matchmaker maakt Tinder het je gemakkelijk.

In het nieuws: Tinder lanceert Matchmaker, een functie waarmee je vrienden en familie kunt uitnodigen om de perfecte match te vinden.

  • Vrienden en familieleden, of ze nu wel of geen profiel hebben op de dating-app, kunnen Tinder-profielen bekijken en aanbevelingen doen. 
  • Je zou kunnen zeggen dat de app zeker niet verlegen zit om ideeën om haar gebruikers te behouden.

De details: een Matchmaker-sessie kan worden gestart vanaf het profiel van een potentiële match of vanuit de app-instellingen.

  • Vervolgens wordt een link gemaakt die kan worden gedeeld met maximaal 15 vrienden of familieleden.
  • Deze mensen hebben dan 24 uur de tijd om profielen aan te bevelen totdat de sessie verloopt.
    • Gebruikers kunnen vervolgens de voorgestelde profielen bekijken. Deze verschijnen dan als “Aanbeveling” op hun pagina.
    • Kandidaten die de aandacht van vrienden en familie niet hebben getrokken, blijven zichtbaar voor de gebruiker. De gebruiker heeft het laatste woord.
  • De rol van vrienden en familie eindigt hier. Het is aan de gebruikers om het gesprek aan te gaan als er een match is.
  • Met andere woorden: deze functie is bedoeld om een handeling te vervangen die in de praktijk al lang bestaat op de app, zonder de authenticiteit van de gesprekken achteraf te verliezen, omdat vrienden geen berichten namens de gebruikers kunnen sturen.

Een gebruikelijke praktijk

Volgens Tinder, als belanghebbende partij, bespreekt meer dan 75 procent van de jonge vrijgezellen meerdere keren per maand hun datinggewoonten met vrienden.

Opmerking: de functie wordt gelanceerd in ongeveer vijftien landen, waaronder de Verenigde Staten en Frankrijk, maar wereldwijde uitrol staat “in de komende maanden” gepland.

Meer
Lees meer...