‘Glee’-acteur Matthew Morrison ontslagen bij ‘SYTYCD’ wegens ongepaste berichten aan deelneemster

Acteur, zanger en danser Matthew Morrison stapte onlangs op als jurylid bij de Amerikaanse versie van het tv-programma So You Think You Can Dance. Nu blijkt dat hij dat niet vrijwillig deed, want Morrison werd namelijk ontslagen. De reden van zijn plotse ontslag zijn een aantal ongepaste, “flirterige” berichten naar een deelneemster. Dat schrijft People.

Matthew Morrison, voornamelijk bekend uit Glee, American Horror Story en Grey’s Anatomy, werd recent beschuldigd van ongepast gedrag. De acteur zetelt ook in de jury van de tv-programma’s SYTYCD (VS) en The Greatest Dancer (VK). Recent moest Morrison echter zijn jurystoel in SYTYCD opgeven vanwege het sturen van ongepaste berichten naar een deelneemster.

De situatie

Er zijn nieuwe details bekend over het plotselinge vertrek van Matthew Morrison als jurylid bij SYTYCD. Een bron dicht bij de tv-show vertelde People dat Morrison werd ontslagen “nadat hij een ongepaste relatie had met een vrouwelijke deelneemster”. De acteur zou namelijk “flirterige” berichtjes hebben gestuurd die haar “ongemakkelijk” maakten.

“Ze voelde zich ongemakkelijk bij Morrisons opmerkingen en stapte naar de producers. Die betrokken er vervolgens Fox bij”, vertelt de bron nog. “Ze hebben geen seks gehad, maar hij stuurde haar dus wel flirterige dm’s op sociale media. Hij werd ontslagen nadat het tv-netwerk een grondig onderzoek had gedaan.” De bron voegt eraan toe dat Morrison en de onbekende vrouwelijke deelneemster “elkaar nooit buiten de set hebben ontmoet. Het ging enkel om grensoverschrijdende berichten”.

Matthew Morrison

Het nieuws dat de Broadwayster SYTYCD had verlaten, brak afgelopen vrijdag. Dat was iets meer dan een week nadat het nieuwe, 17de seizoen van de danswedstrijd in première ging op de Amerikaanse televisie. Morrison zei toen in een verklaring aan People dat hij de show verliet na het niet volgen van “productieprotocollen”. “De kans krijgen om jurylid te zijn bij So You Think You Can Dance was een ongelooflijke eer voor mij. Daarom moet ik jullie tot mijn grote spijt meedelen dat ik de show ga verlaten”, zei de Glee-acteur.

“Na het filmen van de auditierondes voor de show en het voltooien van de selectie van de 12 finalisten, heb ik de protocollen van de wedstrijd overschreden. Hierdoor was ik dus niet in staat om de wedstrijd eerlijk te beoordelen”, vervolgde Morrison. “Ik kan me niet genoeg verontschuldigen tegenover alle betrokkenen. Ik zal dus samen met jullie op tv kijken naar wat, volgens mij, een van de beste seizoenen tot nu toe zal worden.”

Aangezien de meeste afleveringen van het nieuwe seizoen van SYTYCD al zijn opgenomen, zal Morrison toch nog te zien zijn als jurylid. Dat meldt Entertainment Weekly. Daar staat ook nog te lezen dat de producers druk op zoek zijn naar een vervanger. Die zal echter pas aangenomen worden voor het tweede deel van de opnames van de tv-show. Morrison maakte deel uit van een nieuwe reeks juryleden voor seizoen 17, waaronder ook JoJo Siwa.

Meer
Lees meer...