Matthew Morrison reageert op incident dat leidde tot zijn ontslag bij ‘SYTYCD’

Eerder schreven we dat Glee-acteur Matthew Morrison werd ontslagen als jurylid van het nieuwe seizoen van de Amerikaanse versie van So You Think You Can Dance. Dat zou als gevolg zijn van enkele “flirterige” berichten die hij naar een deelneemster stuurde. Morrison trok nu naar Instagram om zijn kant van het verhaal te vertellen.

Eerder deze week kwam aan het licht dat acteur, zanger en danser Matthew Morrison was ontslagen bij het tv-programma SYTYCD. Hij was daar het nieuwste jurylid, samen met o.a. nog JoJo Siwa, voor het nieuwe, 17de seizoen van de show. Een deelneemster stapte namelijk naar de producers waarbij ze vertelde dat Morrison haar ongepaste berichten had gestuurd die haar ongemakkelijk deden voelen. Volgens de Glee-ster verdraaide die kandidate echter enkele feiten. In een video op Instagram reageert hij nu op die beschuldigingen.

Reactie

“Het is echt jammer dat ik hier moet zitten en mezelf en mijn familie moet verdedigen tegen schaamteloos onware uitspraken van een anonieme bron. Maar ik heb niets te verbergen”, begon hij in een video die op donderdag 2 juni op Instagram werd gepost. “Dus, in het belang van transparantie, zal ik jullie dat ene bericht voorlezen dat ik stuurde naar een danseres in de show.”

Vervolgens las hij het vermeende bericht voor. “‘Hey, het is Matthew. Als je het niet erg vindt, zou ik graag je nummer krijgen om wat dingen met je door te nemen.’ Het einde”, zegt Morrison na het lezen. “Ik stuurde dit omdat deze danseres en ik beiden een wederzijds respect delen voor een choreograaf die ik al meer dan 20 jaar ken. Ik probeerde haar eigenlijk aan een baan als choreograaf in de show te helpen.”

(tekst loopt door onder de post)

Hij voegde eraan toe: “Het is echt erg dat we in een wereld leven waar roddels de bovenhand krijgen. Dit is dus veel groter dan ik en mijn verhaal. Roddels zijn giftig en vernietigen onze samenleving, we zouden beter moeten doen.”

Vervanging

Bronnen vertellen Deadline dat er al een vervanger is gevonden voor de acteur in SYTYCD. Wie dat nieuw jurylid is, zou voor 15 juni worden aangekondigd. Morrison zal in totaal wel in vier afleveringen van het programma te zien zijn, aangezien die al waren opgenomen.

Meer
Lees meer...