‘Máxima’: Reeks over Nederlandse koningin komt naar VTM

VTM komt dit voorjaar met een eigen The Crown-achtige serie. Het gaat om de reeks Máxima, die het bijzondere levensverhaal zal vertellen van de veelbesproken Nederlandse koningin.

Een jaar betekent traditioneel ook een nieuw televisieseizoen en daarover heeft VTM recent heel wat meer nieuws bekendgemaakt. Zo begint er deze week een nieuw seizoen van The Voice en volgt er later ook een nieuw seizoen van Special Forces: Wie Durft Wint. We krijgen ook het nieuwe muziekprogramma Sing Again, waarbij we oude bekenden terugzien en een nieuw spelprogramma met Het Onbekende. Eerder ging er met Milo ook al een nieuwe telenovelle van start.

Máxima

Maar een van de meest prestigieuze titels op de planning is ongetwijfeld Máxima. Die reeks is van Nederlandse makelij en gaat bij onze noorderburen op 20 april in première. Niet veel later zal je ook op VTM naar Máxima kunnen kijken.

Máxima is een zesdelige reeks die begint bij de turbulente jeugd van Máxima in Argentinië. Daarna volgen we haar in New York, waar ze Willem-Alexander leert kennen. Zijn huwelijksaanzoek in 1999 zorgde voor heel wat ophef en ook dat komt aan bod. Omdat er op al die verschillende locaties is gefilmd, is Máxima de duurste serie ooit van de Nederlandse streamingdienst Videoland.

Cast

De titelrol in Máxima wordt gespeeld door de Argentijnse actrice Delfina Chaves (Victoria). De rol van Willem-Alexander is voor rekening van Martijn Lakemeier (De Oost). Elsie de Brauw (Drijfzand) speelt dan weer Beatrix, terwijl Sebastian Koch (Das Leben der Anderen) te zien in als Claus.

Bekijk de trailer van Máxima:

Máxima is dit voorjaar te zien op VTM.

Meer
Lees meer...