Maz Kanata uit ‘Star Wars’ had er eigenlijk anders (lees: enger) uitgezien

Maz Kanata, de letterlijk eeuwenoude space pirate, ziet er in de films van Star Wars best schattig uit. Maar dat had bijna anders geweest. In de eerste draft voor het personage zag ze er namelijk een stuk anders, en heel wat angstaanjagender, uit.

Bij het maken van de verschillende personages van Star Wars komt heel wat werk kijken. Zeker bij personages die volledig met de computer gemaakt worden. Zo is er de stokoude ruimtepiraat Maz Kanata, die wordt ingesproken door actrice Lupita Nyong’o. Zij had oorspronkelijk een heel ander uiterlijk gekregen.

Maz Kanata

We leerden Maz Kanata kennen in Star Wars Episode VII: The Force Awakens. Haar meest herkenbare kenmerk is waarschijnlijk de pilotenbril die ze draagt. Maar uit een nooit eerder getoonde schets van het personage blijkt nu dat ze die bril eigenlijk niet ging hebben.

In plaats van een bril zou Maz Kanata dan ogen hebben gehad die op een pilotenbril lijken. En ja, dat ziet er even angstaanjagend uit als het klinkt. Christian Alzmann, Concept Artist en Art Director bij Lucasfilm deelt op Instagram de foto’s van het eerste ontwerp van Maz Kanata. “Ik wilde het gevoel van dikke, zware glazen creëren zonder ze in het ontwerp te gebruiken”, zo klinkt het. Wij zijn alvast blij dat er uiteindelijk toch werd gekozen voor een ontwerp met een echte bril.

Bekijk hier de eerste draft van Maz Kanata:

https://www.instagram.com/p/CDHGXCDj3Hw/

Star Wars

Maz Kanata verscheen in Star Wars Episode VII: The Force Awakens, Star Wars Episode VIII; The Last Jedi en Star Wars Episode IX: The Rise of Skywalker. Op dit moment wordt er gewerkt aan de volgende trilogie. Deze zal geschreven en geregisseerd worden door Rian Johnson en losstaan van de Skywalker Saga.

Of we in die trilogie ook Maz Kanata zullen zien verschijnen, is twijfelachtig. Al gaat ze natuurlijk al een hele tijd mee, dus kan ze in eender welk tijdperk verschijnen.

Meer
Lees meer...