McDonald’s laat voor het eerst camera’s toe: dit zit écht in hun hamburgers

Al jarenlang wordt McDonald’s ervan beschuldigd geen echt vlees in hun hamburgers te draaien. Maar in hoeverre klopt dit? Voor het eerst in de 59-jarige geschiedenis van het bedrijf heeft McDonald’s camera’s toegelaten in een van hun hamburgerfabrieken: zo worden hun burgers écht gemaakt.

Op het YouTube-kanaal van McDonald’s staat sinds gisteren een filmpje waarin MythBusters-host Grant Imahara een rondleiding krijgt in een hamburgerfabriek in Californië. “Are they lips and eyeballs in there?“, stelt hij precies die ene vraag waarop miljoenen mensen zo graag het antwoord willen. “Nee”, verzekert Jimmy Rendon, Operations Supervisor van de Cargill-fabriek waar de rundshamburgers worden gemaakt, “het is 100 procent rundsvlees.”

Als bewijs overloopt hij met Grant het hele productieproces waarbij we stap voor stap te zien krijgen hoe de hamburger evolueert van het immense stuk rood vlees tot het lapje dat uiteindelijk tussen ons broodje ligt. 

Als eerste taak wordt het vlees geïnspecteerd…

… waarna de grote, lappen vlees fijngemalen worden

Vervolgens wordt het gehakt nogmaals gecontroleerd… 

… krijgt het de juiste vorm … 

… en belandt het in de diepvriezer.

In de fabriek zelf worden meteen ook enkele hamburgers steekproefgewijs getest om te controleren of ze voldoen aan alle voorschriften.

Zo, en alleen zo, worden de hamburgers gemaakt volgens de fastfoodgigant

De hamburgers worden pas gebakken wanneer ze in het McDonald’s-filiaal zijn, vlak voor ze tussen het broodje van de klant belanden

Our food. Your questions.

De bijzondere rondleiding kadert in de recent gelanceerde Our food. Your questions-campagne van de fastfoodgigant. “We want to open up the doors and let our customers ask us any questions they have, and give them answers“, klinkt het bij McDonald’s. Concreet mag iedereen die wil de hamburgerketen via sociale media een vraag voorleggen. Deze wordt beantwoord via hun website, Twitter of YouTube

Op deze vragen hebben we intussen al een antwoord:

www.mcdonalds.com

En jawel hoor, de antwoorden zijn soms bijzonder verrassend…

Maar ook leerrijk…

En interessant…

Meer
Lees meer...