Meer informatie gelekt over de iPhone xx, de vermoedelijke opvolger van de goedkopere iPhone SE

Apple zal dit najaar naar verluidt drie nieuwe iPhones uitbrengen en daarover raakt steeds meer bekend. Zo is er nu de naam iPhone xx opgedoken, de vermoedelijke opvolger van de goedkopere iPhone, de iPhone SE. 

Er zitten drie nieuwe iPhones aan te komen en daarover is algemeen nog niet veel geweten. Maar nu lijkt de naam van een van de nieuwe toestellen dan toch te zijn opgedoken in het ontwikkelingsprogramma Xcode van Apple. In de reeks met alle reeds bestaande toestellen van Apple staat er nu een nieuwe naam te lezen: iPhone xx. Er was al geweten dat Apple drie nieuwe toestellen ging voorstellen. Een daarvan zou dus deze iPhone xx zijn, het toestel waarvan velen vermoeden dat het de opvolger wordt van de budgetsmartphone, de iPhone SE.

IPhone xx

De naam iPhone xx duikt dus op in de lijst met toestellen van Apple in het ontwikkelingsprogramma Xcode 10. Xcode is het programma waarin softwareontwikkelaars applicaties voor Apple kunnen maken. Hierin worden wel vaker nieuwe iPhones ontdekt nog voor ze daadwerkelijk uitkomen.

In de lijst, waarin ook de voorgaande versies van de iPhones, iPads en iPods te vinden zijn, staat nu dus ook iPhone xx te lezen. Waardoor we er dus zeker van kunnen zijn dat er een nieuw toestel aan zit te komen. Twittergebruiker Guilherme Rambo (@_inside) ging verder op zoek in Xcode en kon zo interessante informatie vinden over het toestel dat waarschijnlijk de opvolger zal worden van de iPhone SE, het goedkopere alternatief voor de standaard iPhones.

Goedkopere iPhone

Het zijn de specificaties van het nieuwe toestel die lijken te verraden dat het om de opvolger van de iPhone SE zou gaan. Dat toestel werd eerder SE2 genoemd, maar zou dus mogelijk luisteren naar de naam iPhone xx.

Guilherme Rambo kwam erachter dat de iPhone xx beschikt over een Apple A10 processor, een P3-scherm en hetzelfde uiterlijk als de iPhone 7 en 7 Plus. Vergelijkbaar dus met de iPhone SE die veel specificaties gemeen heeft met de iPhone 5.

Of het toestel ook daadwerkelijk iPhone xx zal heten, is nog niet geweten. Het kan hierbij natuurlijk om een tijdelijke naam gaan of simpelweg de naam van het prototype.

Apple zal de drie nieuwe toestellen vermoedelijk voorstellen op 12 september.

Meer
Lees meer...