Messenger keert terug naar Facebook-app

Goed nieuws voor de gebruikers van Facebook. Binnenkort zal de Messenger-functie namelijk opnieuw beschikbaar zijn in de hoofdapp. Dat meldt Tom Alison, die aan het hoofd van Facebook staat, in een blogpost. De terugkeer moet er voor zorgen dat de app opnieuw heropleeft.

Hoewel velen blijven zeggen dat Facebook op sterven na dood is, lijkt dat niet het geval. Uit een recente blogpost blijkt dat de app op zo’n 2 miljard gebruikers per dag kan rekenen, wat het meeste ooit is. Daarom wil Meta het bedrijf nu nieuw leven inblazen. Daarbij zal het vooral focussen op artificiële intelligentie, creators en … berichten sturen.

Messenger

Al sinds 2014 kunnen Facebook-gebruikers niet meer aan hun berichten via de app zelf. Daarvoor bestaat de aparte app Messenger. Die verandering zorgde er doorheen de jaren voor dat de interesse voor Facebook afnam en dat veel mensen zich vooral op de berichtenapp bevonden.

Om het gebruik van Facebook opnieuw aantrekkelijker te maken, zal Meta de app Messenger opnieuw meer integreren. “We willen het makkelijker maken voor mensen om dingen die ze ontdekken op Facebook te delen met anderen”, staat er in het statement. “Persoonlijke gesprekken zijn op onze app nog altijd super belangrijk. In deze tijd worden er meer dan 140 miljard berichten per dag verstuurd. En om die reden willen we de Messenger-app opnieuw deel laten uitmaken van onze hoofdapp.”

Daarnaast zou Facebook ook meer aandacht steken in community-chats. Het gebruik daarvan ging vorig jaar met 50 procent de hoogte in.

Meer
Lees meer...