Left Right
scrollTop top

#MeToo: ‘The Fast And The Furious’-regisseur voerde jonge actrice dronken en misbruikte haar in hotelkamer


© epa

The Fast and the Furious-regisseur Rob Cohen is door een vrouw beschuldigd van aanranding. Eerder werd het zwaargewicht in Hollywood er al van beschuldigd zijn eigen dochter gemolesteerd te hebben.

getty

Rob Cohen zou begin 2015 een vrouw misbruikt hebben. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post. De 70-jarige regisseur, die onder andere The Fast and the Furious, xXx, Stealth en The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor op zijn cv heeft staan, nodigde de destijds 28-jarige Jane (schuilnaam) uit voor een meeting in New York. Cohen zou haar een rol beloofd hebben in de pilootaflevering van een nieuwe tv-reeks.

Geflirt en details over seksleven

Cohen bestelde in een sigarenbar een alcoholisch drankje voor Jane, hoewel ze daar niet om gevraagd had. Later zou Cohen voorgesteld hebben om verder te praten in een restaurant vlakbij zijn hotel. Daar zou hij een karaf wijn besteld hebben en moedigde hij Jane aan om nog wat te drinken.

De vrouw voelde zich tijdens het hele gebeuren ongemakkelijk, doordat Cohen met haar flirtte en details vertelde over zijn seksleven. Jane besloot echter om niet te vertrekken, omdat ze naar eigen zeggen het geld van het televisieproject nodig had. Ze noemde het “een mooie kans voor haar carrière”.

Misbruik in hotelkamer

getty

Wat er later op de avond gebeurde, herinnerde de vrouw zich maar vaag. Ze begon zich “wazig” begon te voelen in het restaurant. Ook krees ze een kus op haar wang van de regisseur. Daarna trokken ze naar een andere bar en nog later werd ze naakt wakker in de hotelkamer van Cohen. Hij zou met zijn gezicht in haar schoot gelegen hebben en zou ongevraagd seksuele handelingen bij haar aan het uitvoeren geweest zijn. Jane sprong uit bed en gaf over in de badkamer.

Poging tot aanranding

getty

Toen Jane terug in de kamer kwam, zou Cohen geprobeerd hebben om haar aan te randen. Uiteindelijk gaf Cohen op en vluchtte Jane met een taxi naar huis, waar haar ongeruste vriend op haar wachtte. Uit medische documenten die de HuffPost kon inkijken, blijkt dat Jane zich na de incidenten liet testen op seksueel overdraagbare aandoeningen. Ze gaf zich ook bij de autoriteiten op als slachtoffer van een aanranding.

Dochter misbruikt

Jane was aangespoord door de dochter van Cohen om haar verhaal te doen. Die onthulde op sociale media dat ze misbruikt was door haar vader toen ze amper twee jaar oud was. Ook haar moeder bevestigde dat ze Cohen eens betrapt had toen hij met hun dochter in bad zat en zich aan het bevredigen was.

Cohen ontkent alle beschuldigingen, zowel die van Jane als die van zijn dochter. Hij geeft wel toe dat hij Jane in 2015 ontmoette in een bar om een project te bespreken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…