Michael Jacksons iconische witte handschoen geveild voor 97.000 euro!

Over Michael Jackson is al heel wat gezegd en geschreven. Maar ondanks het huidige beeld dat de wereld van hem heeft, was de King of Pop ooit gigantisch populair. Het was een icoon, en de kleren die hij droeg waren bijna even legendarisch. Dat blijkt nog maar eens uit de veiling van één van z’n met kristallen bezette witte handschoenen, die voor zo’n 97.000 euro de deur uitging.

Op het einde van de jaren 1980 trok Michael Jackson de wereld rond met z’n Bad-tournee. De witte handschoen die hij bijna elke show droeg, werd bijna even beroemd als de zanger zelf. “Ik vond één handschoen cool. Er twee dragen was zo gewoontjes”, vertelde Jackson daar ooit over.

Handschoen, envelop en brief

De met kristallen bezette witte handschoen werd in 1998 gedoneerd aan Unicef, maar werd onlangs in Texas geveild. Die veiling maakte nog maar eens duidelijk dat Michael Jackson niet al z’n faam verloren is doorheen de jaren. Een anonieme bieder haalde de handschoen namelijk binnen voor meer dan 85.000 pond, zo’n 97.000 euro.

De handschoen kwam met een brief, waarin bevestigd stond dat die in 1998 aan Unicef gedoneerd werd. Bovendien zat er ook een envelop bij van de MJJ Production Company, de productiemaatschappij die Michael Jackson zelf nog opgericht heeft.

Gekelderd imago en duwtjes in de rug

Het imago van Michael Jackson is na z’n dood in 2009 serieus gekelderd. Er deden al veel langer geruchten de ronde dat de zanger een zwak had voor jonge kinderen. Maar toen in maart vorig jaar Leaving Neverland verscheen, schakelden die geruchten een versnelling hoger.

In de documentaire vertellen Wade Robson en James Safechuck over hun tijd in het gezelschap van de King of Pop. Dat was voor vele andere mannen het duwtje in de rug dat ze nodig hadden om zelf met hun verhaal naar buiten te komen, al zijn niet al die verhalen even geloofwaardig.

Meer
Lees meer...