Michelle Yeoh bevestigt: “‘Everything Everywhere All At Once’ krijgt géén sequel”

Michelle Yeoh heeft bevestigd dat er geen vervolg komt op de Oscarwinnende film Everything Everywhere All At Once. De actrice, die zelf de Oscar voor Beste actrice won voor haar rol in de film, geeft aan dat een vervolg te veel op het origineel zou lijken en dus overbodig zou zijn.

Michelle Yeoh was tijdens het filmfestival in Cannes te gast bij de Kering Woman in Motion Talks. Ze sprak daar over hoe ze als Aziatische actrice vaak genegeerd werd tijdens haar carrière van bijna 40 jaar, maar dat ze nu een positieve tendens merkt.

Michelle Yeoh

Michelle Yeoh won in 1983 Miss Malaysia waarna ze gelanceerd werd in de acteerwereld. Na enkele rolletjes in reclamespotjes scoorde ze in 1985 haar eerste rol in een langspeelfilm. Het duurde tot 2022 voor ze haar eerste Oscarnominatie in de wacht sleepte voor haar hoofdrol als Evelyn Quan Wang in Everything Everywhere All At Once. En ze wist die nominatie ook meteen te verzilveren.

Tijdens het gesprek verwees Yeoh naar haar eerste bezoek aan het filmfestival van Cannes. Voor de film Crouching Tiger, Hidden Dragon (2000) werd ze toen uitgenodigd op het prestigieuze filmfestival. “Hollywood was toen nog niet klaar om Aziatische acteurs de waardering te geven die ze verdienden. Er waren toen zo veel goede Aziatische films die uitkwamen. Maar wanneer je kijkt naar de films die genomineerd werden, hier in Cannes of bij de Oscars, dan zag je zelden een Aziatische film. Toen Crouching Tiger uitkwam zeiden mensen: ‘Niemand in Amerika gaat naar die film kijken want ze weten niet hoe ze ondertitels moeten lezen’. Maar guess what? Amerikanen kunnen wél lezen.”

Everything Everywhere All At Once

In het gesprek verwijst Michelle Yeoh naar het succes van Everything Everywhere All At Once. “Het is het bewijs dat een andere manier van storytelling in de smaak valt en dat kijkers geïnteresseerd zijn in dit soort nieuwe ideeën. In Everything Everywhere All At Once reizen we door het multiversum, maar het hoofdthema blijft liefde.”

Toch ziet Yeoh een sequel van Everything Everywhere All At Once niet werken. “Het zou te veel hetzelfde zijn”, klinkt het bij de actrice. Het zal dus bij één film blijven van het succesvolle Everything Everywhere All At Once.

Bekijk hier nog eens de trailer van Everything Everywhere All At Once:

Meer
Lees meer...