‘Everything Everywhere All at Once’ keert terug naar de Belgische filmzalen

Everything Everywhere All at Once werd enkele dagen geleden de grote winnaar op de Oscars van 2023. De film ging naar huis met maar liefst 7 beeldjes, waaronder de prestigieuze awards voor Beste film, Beste actrice, Beste regisseur en Beste acteur en actrice in een bijrol. Om die zegetocht op de Oscars te vieren, zal de film terugkeren naar de Belgische filmzalen.

Wie Everything Everywhere All at Once na de Oscars eens wil (her)bekijken, kan dat uiteraard doen via Prime. Maar de film komt natuurlijk het best tot z’n recht op het grote scherm. En ook dat zal opnieuw mogelijk worden. Everything Everywhere All at Once keert namelijk tijdelijk terug naar de filmzalen.

Everything Everywhere All at Once

Everything Everywhere All at Once vertelt het verhaal van Evelyn (Michelle Yeoh) en haar man Waymond (Ke Huy Quan), een koppel Chinese immigranten dat samen een wasserette uitbaat. Maar op het moment waarop alles dreigt mis te lopen door hoge rekeningen, hun rebellerende dochter Joy (Stephanie Hsu) en een tussenkomst van de belastingdienst, verscheurt het universum. Vanaf dan krijgen we verschillende versies van het gezin te zien in uiteenlopende universums. Van kungfu-masters tot hotdogvingers en zelfs leven als een steen, je kan het zo absurd niet bedenken of het bestaat in een universum van Everything Everywhere All at Once.

Hoewel het verhaal heel chaotisch en bizar klinkt, viel de film zowel bij kenners als bij het grote publiek in de smaak. Het duidelijkste voorbeeld daarvan zijn natuurlijk de zeven Oscars die de film in ontvangst mocht nemen. En nu krijg je een nieuwe kans om de film in de cinema te bekijken.

Vanaf woensdag 15 maart 2023 zal Everything Everywhere All at Once opnieuw te zien zijn in 43 cinemazalen in ons land. Het gaat daarbij onder andere om alle filialen van Kinepolis, maar ook om kleinere onafhankelijke filmzalen.

Bekijk hier nog eens de trailer voor Everything Everywhere All at Once:

Meer
Lees meer...