‘Mijn Keuken Mijn Restaurant’: deze week gaan de restaurants open

Mijn Keuken Mijn Restaurant eerste service restaurant
VTM

De vier duo’s van Mijn Keuken Mijn Restaurant droomden er al lang van, maar nu is het eindelijk zover. Ze leiden voor de eerste keer in hun leven een service in hun eigen pop-uprestaurant. Hiervoor schakelen ze enkele medewerkers in hun kennissen- of familiekring. We zien hoe het hen vergaat op donderdag 17 september om 20.35 uur op VTM.

VTM

In restaurant ‘Pinokkio’ is het voorlopig rustig. Papa Pino en dochter Claudia beseffen al snel dat ze het zichzelf zeer moeilijk hebben gemaakt met de verse pasta, hier kruipt namelijk ontzettend veel tijd in. De stress neemt toe en de spanning is te snijden. Vooral Claudia heeft het daar moeilijk mee.

“Ik stel je een vraag en je antwoordt nog niet eens”, roept ze naar haar vader, maar het blijft heel stil in de keuken. “Ik vind dat echt fijn dat ik genegeerd word.” Maar ook dat helpt niet. Pino concentreert zich enkel op zijn werk en brengt geen woord meer uit. “Ik was zo zenuwachtig dat ik zelfs niet wou babbelen”, zegt hij niet veel later. “Dat ging gewoon niet. Ik was tegen de tijd aan het vechten. Straks praat ik met jou, maar nu is het doorwerken.” Het is pas wanneer de mise-en-place helemaal klaar is dat hij de plooien met zijn dochter kan gladstrijken.

Deborah en Jasmina

VTM

Bij restaurant ‘Pistache’ in Oostende starten Deborah en Jasmina vol zelfvertrouwen aan de voorbereidingen van hun menu. De zussen zijn duidelijk sterker uit de coaching van Sergio Herman gekomen. Ze hebben zoveel zelfvertrouwen dat ze bij het bereiden van hun yoghurtsaus zelfs nog een stap verder gaan dan de tips van de chef.

En met een voorgerecht, dat enkel uit bieten bestaat, moeten er heel wat geschild worden. “Op het einde van de week worden we de perfecte bietenschillers!”, roepen ze uit. De tweeling zweert bij verse groenten bij hun gerechten en heeft er nog nooit zoveel van hun leven moeten schillen. Ondertussen werpen hun gasten een eerste blik op het volledig vegetarische menu, want ook het nagerecht bestaat uit groenten zoals rabarber, gember en venkel.

Lorenzo en Ayse

VTM

Ook Lorenzo en Ayse zijn in hun ‘Bar Nazar’ in Mechelen volop bezig met de mise-en-place van hun menu, maar het koppel botst al meteen op een eerste hindernis: de lamsnek is niet ontbeend. “En nu? En als je dat nu verprutst? Ja, dan is het stoofvlees, hé?”, besluiten ze in paniek.

Nood breekt wet, dus Lorenzo probeert voor de eerste keer in zijn leven het stuk te ontbenen. En daar is hij lang mee bezig. De tijd van hun mise-en-place tikt weg. Ayse krijgt daarbij nog de taak om 50 kilo worteltjes te schrapen. “En? Wat heb je gedaan vandaag? 50 kilo wortelen gesneden”, lacht ze sarcastisch. “Lorenzo, ik wil naar huis!”

Mira en Anne-Sophie

VTM

In restaurant ‘Vuur’ in Aalst hebben Mira en Anne-Sophie nog wat tijd nodig om op te starten. En niet alleen het eten moet er goed uitzien, ook het kapsel van Anne-Sophie wordt nog even onder handen genomen door Mira: “Ik denk dat de moeilijkste opdracht van vandaag dat haar is! Jezus, snij daar eens een stuk af!”

Ze overlopen daarna nog even de planning en de taakverdeling. Zij kozen voor burrata met tomaat en kreeft als voorgerecht. De strakke planning moet de stress uit de keuken houden.

Gesponsorde artikelen