‘Mindhunter’ seizoen 3: alles wat we al weten

Dit weten we al over 'Mindhunter' seizoen 3.
Netflix

Mindhunter werd meteen een grote hit op Netflix. De donkere, psychologische misdaadreeks gaat over de begindagen van de afdeling Gedragswetenschap bij de FBI. Mindhunter seizoen 2 staat sinds augustus 2019 op Netflix, maar wanneer komt seizoen 3 eraan? Dit mag je verwachten.

Helaas zullen we nog een kleine drie jaar moeten wachten op een derde seizoen van de reeks. Zo is showrunner Fincher momenteel druk aan het werk aan de film Mank. Dat wordt een biopic die gebaseerd is op het leven van Herman J. Mankiewicz, de schrijver van Citizen Kane. Dat meldt de Britse krant The Observer.

Zodra dat project is afgewerkt, kan Fincher aan de slag met andere projecten. Zo raakte onlangs bekend dat hij ook verantwoordelijk wordt voor de pilot-aflevering van een prequel van de reeks Chinatown. Toch liet Fincher al weten dat, als het aan hem ligt, er geen drie maar vijf seizoenen komen van Mindhunter. Vraag blijft wel of het grote publiek tegen dan nog geïnteresseerd is in Mindhunter. Bovendien werd Mindhunter seizoen 3 nog niet officieel vernieuwd.

De cast

De drie protagonisten in Mindhunter zijn Holden Ford (gespeeld door Jonathan Groff), Bill Tench (gespeeld door Holt McCallany) en Anna Torv (gespeeld door Wendy Carr). Hun contracten bij Mindhunter zijn echter afgelopen en ze zijn zich momenteel aan het focussen op andere projecten.

Of zij alle drie zullen terugkeren, is nog af te wachten. Andere personages die we misschien terugzien, zijn Bill zijn vrouw Nancy Tench, gespeeld door Stacey Roca, Greg Smith, gespeeld door Joe Tuttle, en FBI-chef Ted Gunn, gespeeld door Michael Cerveris.

Uiteraard hopen we ook enkele enge seriemoordenaars te zien. Tijdens de vorige seizoenen zagen we onder meer Ed Kemper, vertolkt door Cameron Britton, Montie Rissell, vertolkt door Sam Strike, Jerry Brudos, vertolkt door Happy Anderson en Charles Manson, gespeeld door Damon Herriman.

Interviews met seriemoordenaars  

Mindhunter is de jongste tijd razend populair. De reeks speelt zich af in de tweede helft van de jaren ’70. We volgen Holden Ford, een gijzelingsonderhandelaar en leerkracht bij de FBI die de redenen achter misdaad steeds minder lijkt te begrijpen en steeds meer begint te beseffen dat psychologie wel eens de ontbrekende factor zou kunnen zijn in het begrijpen van seriemoordenaars. Hij komt in contact met de doctoranda Debbie en besluit dan om samen met de meer ervaren agent en professor Bill Tench zijn collega’s duidelijk te maken dat de factor psychologie niet overschat kan worden in hun werk. 

In tweede instantie gaan ze ook seriemoordenaars interviewen om zo meer inzicht te krijgen in de psyche en die kennis te gebruiken in toekomstige zaken. Vorig jaar kwam het tweede seizoen van Minthunter uit dat zich afspeelt tussen 1979 en 1981 ten tijde van de zogenaamde Atlanta Murders.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen