Rol van Mitchie in ‘Camp Rock’ werd bijna door andere bekende zangeres gespeeld

Het is ondertussen al 14 jaar geleden dat de film Camp Rock uitkwam. Die film is tot op vandaag een van de meest succesvolle producties van Disney Channel. Dat kwam zonder twijfel doordat zangeres Demi Lovato én de Jonas Brothers in de film te zien waren. Maar het scheelde geen haar of de rol van Mitchie Torres werd niet door Lovato gespeeld, maar wel door iemand anders.

Camp Rock staat ondertussen bij velen in het geheugen gegrift. De film kwam in 2008 uit en groeide meteen uit tot een groot succes. Het betekende ook meteen de doorbraak voor actrice en zangeres Demi Lovato, die sinds kort opnieuw de zij/haar-pronouns gebruikt. Na de film was ze ook te zien in Sonny With a Chance en werkte ze ook verder aan een muziekcarrière. Toch moest ze haar allereerste rol bijna afgeven aan Selena Gomez.

Camp Rock

Wie vroeger wel eens naar Disney Channel keek, kan zich zonder twijfel Camp Rock nog herinneren. Die film vertelt het verhaal van Mitchie (Demi Lovato) die haar zomer doorbrengt op een bekend muziekkamp. Maar aangezien ze zelf niet is aangenomen, moet ze als hulpje van haar mama helpen in de keuken.

Tot popidool Shane (Joe Jonas) haar op een dag hoort zingen. Daarna gaat hij op zoek naar het ‘onbekende meisje’ om haar uit te nodigen voor de Final Jam. Maar dat loopt natuurlijk niet van een leien dakje, want op het kamp loopt de jaloezie hoog op.

Selena Gomez

We kunnen ons geen Camp Rock voorstellen zonder Demi Lovato, maar toch was dat bijna het geval. Dat liet acteur David DeLuise weten in de podcast Wildchat Sports. Hij is vooral bekend door zijn rol als de vader in de serie Wizards of Wizards Place. In de podcast vertelde hij dat de rol van Mitchie bijna voor Selena Gomez was.

“Ik weet niet of ik dit ooit al heb gezegd, maar de rol van Mitchie in Camp Rock was eigenlijk bedoeld voor Selena Gomez”, zei DeLuise. “Maar ze wist dat de rol naar Demi (Lovato, red.) zou gaan als ze het zou weigeren. Dus deed ze dat, wat echt heel lief was.”

(Her)bekijk de trailer van Camp Rock hier:

Meer
Lees meer...