Selena Gomez “vergeet” orgaandonor te vermelden in documentaire en start zo drama online

Er is de laatste dagen heel wat te doen rond Selena Gomez en haar orgaandonor Francia Raisa. Actrice Francia doneerde in 2017 een van haar nieren aan Selena, met wie ze toen al zo’n 10 jaar goed bevriend was. Maar in de nieuwe documentaire My Mind And Me laat Selena vallen dat Taylor Swift haar enige vriendin is in de showbizzwereld. En dat valt niet in goede aarde bij Francia en veel van haar fans.

Sinds vrijdag kan je op Apple TV+ kijken naar de documentaire My Mind And Me van Selena Gomez. Daarbij vertelt de zangeres en actrice onder andere over haar vriendschappen binnen de industrie. Ze vertelt zo dat ze nooit het gevoel had dat ze bij de “cool girls” hoorde en dat Taylor Swift haar enige echte vriendin is binnen de entertainmentindustrie. Daarbij lijkt ze iemand heel bijzonder te vergeten.

Niertransplantatie

Selena Gomez lijdt aan de ziekte lupus. Die had haar nieren fel aangetast, waardoor Selena in 2017 nood had aan een niertransplantatie. Daarvoor moest ze een geschikte donor vinden. Die vond ze uiteindelijk bij haar vriendin en actrice Francia Raisa. Francia doneerde een van haar nieren aan haar goede vriendin en na de operatie zeiden de twee dat hun band hechter was geworden. Zo omschreven ze elkaar zelfs als familie.

Maar de afgelopen jaren waren de twee minder vaak samen te zien. Zo sprak Francia zich ook al eens uit tegen Selena nadat ze gespot werd terwijl ze alcohol dronk voor ze zich liet opnemen in een instelling in 2018. Ze hekelde toen de ongezonde levenskeuzes van de zangeres.

Enige vriendin

Maar Selena en Francia bleven wel close. Zo waren ze eerder dit jaar nog samen te zien in een TikTok van Selena. Daarom vonden velen de uitspraak van Selena Gomez in haar documentaire My Mind And Me opvallend. Daarin zei Selena namelijk het volgende: “Ik hoorde nooit echt bij een coole groep bekende meisjes. Mijn enige echte vriend in de industrie is Taylor Swift”.

Die quote werd gedeeld door E! News op Instagram. Francia reageerde onder de post met de korte boodschap: “Interessant”. Ze verwijderde die post niet veel later, maar fans merkten op dat Francia Selena niet meer volgde op Instagram. Ook Selena mengde zich in de discussie. Zij reageerde op een Instagramvideo over het incident. Daarbij schreef ze: “Sorry dat ik niet elke persoon vermeldde die ik ken”.

Op sociale media zijn de meningen verdeeld. Sommige mensen geven Selena gelijk en halen aan dat ze waarschijnlijk enkel de muziekindustrie bedoelde. Anderen kiezen dan weer de kant van Francia en laten weten dat ze ook kwaad zouden zijn als de persoon aan wie ze een orgaan schonken hen plots zou vergeten. Daarbij vinden ze het ook respectloos dat Selena Francia gewoon onder “mensen die ze kent” rekent.

Meer
Lees meer...