Selena Gomez maakt komaf met bodyshamers: “Ik ben perfect zoals ik ben”

Zangeres en Only Murders in the Building-ster Selena Gomez deelde onlangs een heel eerlijke video op TikTok Stories. Daarin gaf ze haar ongezouten mening over bodyshamers, die alleen maar negatieve dingen te zeggen hebben over hoe ze eruit ziet.

Selena Gomez heeft een behoorlijk bewogen weekend op TikTok achter de rug. Zo postte ze grappige video’s van haar nieuwe pony, maar ook een serieuzer bericht. Daarbij had ze het op alle bodyshamers gemunt.

Bodyshaming

“Ik probeer wel mager te blijven, maar ik ging onlangs ik gewoon eten halen bij Jack in the Box ( een fastfoodresto, red.). Daar haalde ik vier taco’s, drie loempia’s, uienringen en een pikant broodje met kip”, begon Gomez in de video. “Maar eerlijk gezegd geef ik echt niet om mijn gewicht, want mensen zeuren er toch over: ‘Je bent te mager. Je bent te dik. Dat past niet …’. Daarna kijkt Gomez recht in de camera en zegt ze met veel zelfvertrouwen: “Bitch, ik ben perfect zoals ik ben.” De zangeres eindigt de video met: “Moraal van het verhaal? Bye.”

Dit is lang niet de eerste keer dat Gomez zich uitspreekt over bodyshaming. Ze krijgt namelijk geregeld kritiek op haar uiterlijk en haar lichaam. Daarom praat ze nu ook openlijker over haar ervaring met de ziekte lupus, een chronische auto-immuunziekte, haar niertransplantatie en het leven met een bipolaire stoornis. Dat alles zorgt er namelijk voor dat de zangeres te maken krijgt met grote gewichtsschommelingen.

Hoe overkomt ze dit dan? Door zich te focussen op het behouden van een positieve houding, want die maakt het verschil in hoe ze zich voelt over zichzelf, onthulde Gomez. “Ik hou ervan om gelukkig te zijn met mezelf #theresmoretolove“, postte ze in 2015 op Instagram. Dat deed ze om alle speculaties over haar gewichtstoename de grond in te boren. De Monte Carlo-actrice is daarom ook een grote voorvechter voor mentale gezondheid. Zo lanceerde ze zelfs het mentale gezondheidsplatform Wondermind om anderen te kunnen helpen.

Niet de enige

Ook zangeres Camila Cabello sprak zich onlangs uit tegen bodyshamers. Daarbij deelde de Havana-zangeres een lang bericht op haar Instagram waarin ze schreef dat ze zich heel “kwetsbaar” en “onvoorbereid” voelde toen ze door paparazzi in een bikini werd gefotografeerd. Om haar te steunen plaatste Gomez een TikTok-video waarin ze danst op het liedje Bam Bam met het onderschrift: “Love my girl Camila.”

Meer
Lees meer...