Beter weer? Dit zijn dé modetrends voor deze lente en zomer

Het is midden april en de zon begint er stilaan door te komen. Dat wil zeggen dat we de winterkleren en coltruien kunnen opbergen en onze mooiste lente- en zomeroutfits kunnen samenstellen. Wij zetten de modetrends voor de warme dagen voor jou op een rijtje.

1. Oversized Jort

Jort is een samentrekking van jeans en short. Iedereen heeft wel een jeansshort in zijn kast liggen, maar het gaat nu over de oversized jort die tot op of over de knie komt. Hoewel de short in de jaren 2000 steeds korter werd, lijken we nu de omgekeerde weg op te gaan, niet te verwarren met een driekwartsbroek uiteraard. De oversized jort wordt vaak gecombineerd met hoge witte sportkousen en sneakers of loafers. Hij is geschikt voor iedereen en is praktisch wanneer je niet zo’n fan bent van korte kleding, maar het toch luchtig wil houden. Je kan ze in de populaire winkels vinden, of makkelijk thriften.

@maisoned jorts will be crazy this year, all of them are between 30 and 60 euros #foryoupage #inspo #jorts #viral ♬ original sound – Sped up songs &lt3

2. Kwallenfranjes

De jurken met franjes en ruches geven altijd een zeer zomers gevoel. Dit jaar zijn de kwallenfranjes dan ook helemaal in. Het is een specifiek soort ruches typerend voor de jaren ’90. De jurken zijn vaak van een doorschijnende of zijdeachtige stof gemaakt. Ze zijn dus perfect voor een avondje uit of een date op een warme zomeravond. Sommige influencers durven ze ook dragen als topje waardoor de franjes dan zwierig vallen over je broek.

@itgirllifeguide 2023 Trend Prediction: Ruffle Dresses #2023trendpredictions #2023fashiontrends #2023fashiontrendsforecast ♬ out thë way – ✿

3. Gilet

Na de debardeur is nu de waist coat, of gilet zoals wij zeggen, helemaal in. Vroeger diende het als vest voor bij een pak. Tegenwoordig wordt het op een modernere manier gestyled. Net zoals de jort is de gilet geschikt voor iedereen en kan het op verschillende manieren gecombineerd worden. Je kan het op een chiquere manier dragen met een gekleurde blouse onder of een sportieve manier met een T-shirt. Wie het durft, kan hem ook dragen zonder kleren onder voor een meer sexy look.

Bella Hadid in gilets via Getty Images/ BackGrid

4. Denim op Denim

Jeans op jeans wordt elk jaar wel eens opnieuw gelanceerd, maar het breekt zelden door als trend omdat mensen het moeilijk te combineren vinden. Eigenlijk draait het gewoon allemaal om zelfvertrouwen, want wie zich comfortabel voelt in zijn look, straalt dat ook uit. De jeanskleuren matchen best, maar dat is een eigen voorkeur. Om de kleuren toch wat te breken, kan je een riem dragen en laagjes toevoegen zoals een witte T-shirt of een gekleurd jasje.

@twentyfourfashion It girl denim outfits 2023 ? #denimondenim #denimoutfits #denimoutfitideas #ootd #fashiontrend #motivation ♬ original sound – ❦

5. Haarbanden

Haarbanden, Ariana Grande en Bella Hadid zijn er verzot op. Met een haarband hou je niet alleen je haar uit je gezicht en nek tijdens warme dagen, maar til je ook je look naar een hoger niveau. Laat de Blair Waldorf in jou los en geef jouw outfit een sprankeltje kleur met je haarband. Afhankelijk van hoe je hem combineert, kan je er een chique of sportief geheel van maken.

Bella Hadid met haarband via Vogue France
Meer
Lees meer...